logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Амбасадор Краљевине Шведске Њ.Е. Јан Лундин у посјети Општини Херцег Нови

00amb SvedАмбасадор Краљевине Шведске Њ.Е. Јан Лундин боравио је данас у посјети Општини Херцег Нови, гдје је са предсједником Стеваном Катићем и потпредсједницом Данијелом Ђуровић, те савјетницом предсједника Тамаром Вујовић и секретарком за културу и образовање Аном Замбелић Пиштало разговарао о актуелним дешавањима у нашем граду, али и плановима ревитализације куће нобеловца Ива Андрића на Топлој.

Лундин је поздравио иницијативу локалне самоуправе и уз ријечи подршке понудио сарадњу у домену у којем то буде могуће. У пријатељској атмосфери руководство нашег града исказало је жељу за успостављањем односа са шведским грађанима и туристима по узору на већ традиционално пријатељство Херцег Новог и Левангера у Норвешкој, али и грађана из других градова те скандинавске земље.
01amb SvedРуководство нашег града указало је и на хроничне проблеме у Црној Гори, као што су неуспјеле приватизације, висок степен централизације, те измјене законских рјешења којима се увелико отежава функционисање локалних самоуправа.
На састанку се разговарало о економским приликама у Шведској и Црној Гори, могућностима инвестирања у наш град и регион, као и о условима сарадње и повезивања преко европских фондова.