logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Потпредсједник Коњевић обишао насеље Поди

NAs28022018Потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић и начелница Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Марија Андрић обишли су данас насеље Поди у залеђу Херцег Новог, гдје су са грађанима посјетили неколико локација и разговарали о актуелним проблемима те мјесне заједнице, али и о развитку туристичких потенцијала, са акцентом на могућност градње етно села.

Са представницима Општине Херцег Нови терен су обишли и мјештанин Драго Косаћ, предсједник Мјесне заједнице Поди Јовица Мисинезовић и секретарка МЗ Биљана Јачеглав.

Представници Општине Херцег Нови и мјештани обишли су засеок Брајковина, у којем сада има петнаестак домаћинстава, као и локални пут који би требало реконструисати. Приватни инвеститори који граде у околини пута исказали су интересовање да заједно са Општином учествују у реконструкцији. Договорено је да ће локална самоуправа у наредном периоду радити на изналажењу модела инвестирања како би се што прије приступило рјешавању проблема са оронулим путем, како због јачања туристичких потенцијала, тако и због побољшања услова живота свих мјештана и гостију.

Након Брајоковине, мјештани и представници Општине обишли су парк Чиповина, гдје су Пођани исказали потребу за додатним ангажовањем радника Комунално стамбеног предузећа у периоду пред одржавање „Првомајског уранка“, како би на вријеме све било покошено и спремно за забавни и спортски програм који мјештани спремају. Мјештани су са потпредсједником Коњевићем и начелницом Андрић обишли и засеок Топови, гдје је обиђен локални пут, уз акценат на побољшање канализационе инфраструктуре на тој локацији.

У засеоку Црмница су обиђене локације на којима се својевремено појавило клизиште. Оно је сада санирано, али недостају дренажни канали. Договорено је да ће следеће седмице бити одржан састанак потпредсједника, мјештана и Секретаријата за комуналне дјелатности, екологију и енергетску одрживост, како би посао санације клизишта био у потпуности завршен.