logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Почели радови на адаптацији тунела Мељине-Зеленика

naslovnaTunelКомпанија „Асфалт-бетон градња“ почела је са радовима на уређењу пјешачке комуникације у старом жељезничком тунелу који повезује Мељине и Зеленику. Тим поводом, локацију су јутрос посјетили предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић и потпредсједник Милош Коњевић. Они су са директором компаније Владимиром Мирковићем разговарали о динамици и предстојећим радовима.

Уређењем је планирано асфалтирање дионице у дужини од цца 500м, чиме су обухваћени и прилази тунелу са обје стране, у дужини од 50м, као и постављање јавне расвјете. Читав посао требало би да буде готов за 15 дана. Вриједност радова на асфалтирању је 21,7 хиљада еура са ПДВ-ом. Комунално стамбено предузеће ће извршити електро радове (јавна расвјета и расвјета у тунелу) у вриједности од 13 хиљада еура. Гарантни рок за радове и уграђени материјал је минимум двије године.

Подсјећамо да су још у октобру прошле године Катић, Коњевић и сарадници разговарали са представницима мјесних заједница Мељине и Зеленика, када је и договорено да у најскоријем периоду крену радови на адаптацији пјешачког тунела којих их повезује, а кроз који је некада пролазио воз. На овај начин ће Општина Херцег Нови ријешити проблем бројних пјешака, посебно узимајући у обзир да у овом дијелу града не постоји тротоар дуж Јадранске магистрале