logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Одржан састанак представника Општине Херцег-Нови и Атлас групе

Opsta-bolnica-Meljine-1На иницијативу предсједника Општине Херцег-Нови Стевана Катића данас је у Херцег-Новом одржан састанак са представницима Атлас групе, на челу са предсједником Душком Кнежевићем.

Иако локална управа није директни учесник у поступку приватизације, јесте заинтересована страна због огромног значаја који ова здравствена установа има за грађане Херцег Новог. Из тога разлога покренута је иницијатива за састанак са власницима Болнице Мељиине, да би се челници Општине ближе упознали са ситуацијом и проблемима у установи.

Састанак је био усмјерен на тему опстанка Болнице Мељине. Представници локалне управе инсистирали су да је постојање Болнице у интересу града Херцег-Новог, али и да она мора да буде функционална и пружа квалитетну здравствену заштиту.

Најављено је да ће бити у најскоријем року бити уприличен састанак са представницима Министарства здравља и Министарства финансија, којем ће присуствовати и представници Општине и Атлас групе. План је да заинтересоване стране покушају да дефинишу споразумно рјешење за опстанак Болнице, како би потенцијални инвеститор и Болница имали чистију правну ситуацију, имајући у виду да је актуелан судски спор између Атлас групе и Владе Црне Горе.

Такође, план је да представници Општине крајем марта приме представнике заинтересованог стратешког партнера и потенцијалног инвеститора за изградњу нове болнице у Мељинама.С тим у вези, на састанку се разговарало о могућности усаглашавања планске документације за локацију комплекса у сарадњи са Министарством одрживог развоја и туризма и Општином Херцег Нови, како би се лакше реализовао инвестициони програм и увео нови стратешки партнер.