logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Општина Херцег-Нови планира санацију Владичиног моста

Vladicin most foto VijestiОпштина Херцег-Нови има план да санира Владичин мост, који се протеклог викенда урушио. „Владичин мост има велику историјску важност за наш град и ми као локална управа имамо обавезу да учинимо све како бисмо га санирали. У том послу локална управа ће уважити струку, тачније идејни пројекат санације моста је раније израђен, и контактирати Управу за заштиту културних добара како бисмо усагласили даље кораке“, казао је потпредсједник Општине Милош Коњевић.

Намјера Општине је да уради главни пројекат и потом рестаурира мост, за шта ће бити потребно обезбиједити немала средства. Такође, по санацији би требало да буде постављена и туристичка сигнализација, са информацијама о историјату и значају овог старог каменог моста за Херцег-Нови.

Овај пјечашки мост је већ дуги низ година био у веома лошем стању. Проблем је препознат и раније, па је прије три мјесеца забрањено коришћење моста.

Осим тога, Коњевић додаје да је потребно санирати велики мост којим се саобраћа кроз Његошеву улицу, непосредно изнад Владичиног моста, те да ће настојати да се нађе модел и ови послови пројекти буду изведени паралелно.