logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Успјешно завршен пројекат санације: Опет саобраћање преко моста у Мељинама

nASmm04042018Мост у Мељинама, преко Немиле успјешно је саниран и након низа година њиме је опет могуће саобраћање. Радови су успјешно изведени на основу уговора између Општине Херцег Нови и компаније „Imperio Holdings Limited“, која је граду донирала санацију моста.

У квалитет урађеног посла данас су се увјерили челници Општине, предсједник Стеван Катић и потпредсједници Данијела Ђуровић и Милош Коњевић, током обиласка терена са представницима ове компаније, инвеститора комплекса „Lazure Marina&Hotel“.

Успјешним завршетком пројекта Мељине је послије низа година добило обновљену колску комуникацију између Јадранске магистрале и улице Браће Педишића, истакао је предсједник Општине Стеван Катић.

“Захваљујући компанији „Imperio Holdings Limited“ данас смо овдје и имамо могућност да пустимо овај мост за саобраћај. Желим да изразим захвалност овој компанији за друштвену одговорност коју су показали“, рекао је предсједник Општине Стеван Катић након обиласка моста. Он је истакао добру сарадњу локалне управе и инвеститора, те да је упркос лошим временским приликама посао завршен у договореном року.

Катић је додао да Општина наставља са пројектима у овом дијелу града – раније је саниран хаварисани колектор у горњем дијелу тока потока Немила, а у наредних петнаестак дана слиједи и отварање стазе која ће повезати Мељине и Зеленику кроз стари жељезнички тунел, те тако омогућити мјештанима безбједну пјешачку комуникацију.

„Драго нам је да послије много година отварамо овај мост за саобраћај и надам се да ће он добро послужити становницама Мељина и туристима. Желим да кажем и да ће ускоро, чим радови заврше, бити отворен и дио улице Браће Педишић, који је сада затворен због грађевинских радова“, казала је пројект менаџерка комплекса „Lazure Marina&Hotel“ Ана Мартинова.

Мартинова је посебно истакла је да ће цијели комплекс бити отвореног типа јер желе да привуку становнике и госте Херцег Новог и Мељина да посјете историјску зграду Лазарета која је враћена у живот.

Она и колеге су са руководством Општине обишли радове на комплексу. Информисали су да ће датум отварања бити мало помјерен, али радови добро напредују и свакако ће хотел и марина бити отворени ове љетње сезоне.