logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Потписан споразум о сарадњи Херцег Новог и руског града Рибинска

Ribinsk 2Сарадња у области туризма, привреде, културе и спорта у фокусу је споразума који су јуче потписали предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић и градоначелник руског града Рибинска Денис Валеријевич Добриаков.

На овај начин сарадња је званично започела, истакао је предсједник Катић након потписивања споразума. Градови су изразили обострану намјеру да раде на јачању веза и развоју партнерстава међу институцијама, удружењима и предузетницима.

"Сарадња ће да се одвија прије свега на пољу туризма, привреде, културе и спорта. То су области о којима смо разговарали и које дефинитивно повезују наша два града", истакао је Катић.

Прва званична посјета и састанци челника услиједили су након што је овај руски град исказао жељу за сарадњу са Херцег Новим. Током дводневне посјете и пријема у Кабинету предсједника, гости су упознати са потенцијалима нашег града, бројним пројектима и плановима.

Катић је казао да је договорена и узвратна посјета представника локалне управе и херцегновских привредника Рибинску, гдје ће имати прилику да представе град и његове развојне могућности.

Градоначелник Рибинска Денис Валеријевич Добриаков је потврдио да су широке могућности сарадње и казао да ће посјета херцегновске делегације бити озбиљно припремљена јер је осим формалних односа управа два града, веома важно успостављање контаката међу предузетницима.

"Уколико та важна област предузетништва препозна свој интерес и сама сарадња наших градова ићи ће бржим темпом", сматра Добриаков.

Он је изразио задовољство због доласка у Херцег Нови и захвалио се домаћинима на пријатељском пријему. Срећан је што се прва званична посјета делегације града Рибинска реализује током трајања манифестације Дани руске културе, а Света архијерејска литургија којој су присуствовали оставила је на руску делегацију изузетно јак утисак.

По потписивању споразума, представници два града присуствовали су отварању Дана руске културе у галерији "Јосип Бепо Бенковић".