logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Успјешно завршен пројекат: Након 50 година оживио тунел Лаловина

Tunel Lalovina1Након пет деценија оживио је тунел Лаловина. Стари жељезнички тунел данас је уређена пјешачка стаза, која повезује Мељине и Зеленику. Успјешан завршетак пројекта адаптације који је финансирала Општина Херцег Нови обиљежен је синоћ, у присуству бројних грађана и представника локалне управе.

"Ово данас што имамо разликује се као од неба до земље, у односу на оно што смо овдје затекли ја и сарадници када смо у септембру обилазили мјесне заједнице. Тада је било готово немогуће проћи кроз тунел, а данас је стављен у нову функцију. Имамо нову, репрезентативну пјешачку комуникацију, која је на добробит мјештана Мељина и Зеленика и свих грађана Херцег Новог", казао је предсједник Општине Стеван Катић.

Подсјетио је да се у пројекат кренуло недуго након формирања нове локалне власти у Херцег Новом. За кратак период дошло је од идеје до реализације. Асфалтирана је стаза, постављена јавна расвјета у тунелу и на прилазима, постављене клупе, уређен плато у Зеленици, засађено ново зеленило: маслине, липе, олеандери, еукалиптус.

Катић се захвалио свима који су учествовали у реализацији пројекта, а посебно Агенцији за изградњу и развој и предузећу "Комунално стамбено" који су дали максималан допринос да се тунел и простор око њега оплемене. У реализацији су учествовали и предузеће "Чистоћа", Служба заштите и спасавања, а све уз подршку органа локалне управе.

Намјера Општине је да уређену и безбједну пјешачку комуникацију добију сви дјелови града, поручио је Катић, те додао да се већ ради на пројектима изградње тротоара преко Змијица у Зеленици, од Бијеле до Каменара.

У име грађана мјесних заједница Мељине и Зеленика задовољство због адаптације тунела подијелио је Драган Андрић.

"Овај тунел повезује двије мјесне заједнице и продужава Шеталиште Пет Даница, од ријеке Суторине скроз до луке Зеленика. Овим смо избјегли многе проблеме, јер смо некада користили тунел на магистрали као пјешачки. Овај тунел отвара нове перспективе, на корист свих грађана наших мјесних заједница и цијеле општине, као и туриста, јер је ово нова вриједност и квалитет", казао је Андрић. Он се захвалио локалној управи и пожелио да тунел Лаловина користе многе наредне генерације.

Сјећање на жељезницу која је препородила Боку

Уличном изложбом у тунелу грађанима су приказани детаљи времена када су херцегновским приобаљем тутњали возови, а присутне је са историјским значајем жељезнице и овог тунела упознао Јосип Вебер, аутор монографије "Жељезница у Боки Которској 1901-1968", који је и уступио фотографије за поставку.

"Велика ми је част и задовољство да као велики љубитељ и радник на популаризацији жељезнице и очувању њене историје вечерас могу да присуствујем овако значајном догађају. Отварањем овог тунела чувамо успомену на жељезницу као систем који је умногоме препородио не само Боку Которску, већ и цијелу ову регију", поручио је Вебер.

Пјешачко-туристичке стазе овога типа последњих десетак година постале су веома значајан тренд у Европи и свијету. Како је казао Вебер, анкетирање бројних туриста који су боравили у Херцег Новом, конкретно у Институту "Др Симо Милошевић" је показало да гости из Норвешке, Њемачке и других западних земаља, велики плус дају идеји будуће стазе која би се протезала према граници са Хрватском.

"За то постоје јако добри планови који ће се реализовати кроз ИПА фондове, са општинама Требиње, Дубровник и Конавле. Ја се надам да неће проћи пуно времена и да ћемо ускоро добити и тај дио важне пјешачке трансверзале, која ће да спаја не само крајеве и градове, већ што је најбитније - спајаће људе", закључио је Вебер.

Подсјетио је да је прича о жељезници у Херцег Новом и Боки Которској почела 16. јула 1901. године. Тада је тачно у 11 сати у станицу у Зеленици приспио први воз из Сарајева. Тог дана су жељезницу добили и Требиње и Дубровник. Од тог датума Херцег Нови и цијели овај дио Боке Которске имали су директну везу са градовима Европе јер је савремена композиција са удобним вагонима путнике превозила до Сарајева, Пеште, Беча и других центара. Возови су кроз Херцег Нови пролазили до 1968. године, када је донесена одлука да је пруга нерентабилна и она је укинута.