grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Отворена сва планирана градилишта у оквиру пројекта изградње канализационог колектора

радови у мељинамаПочеле су припреме за отварање још два градилишта у оквиру пројекта изградње канализационог колектора. То су  градилишта на Шеталишту пет Даница - код тврђаве Форте Маре, гдје ће се градити пумпно постројење и колекторска мрежа на потезу од хотела Плажа према морском испусту у Мељинама.

YEEZY 350 v2 "Zebra" Gets Another Europe Restock in December, Sneaker News, Release Dates and Features

Њиховим отварањем биће заокружен извођачки план и испоштована планирана динамика. Тим поводом смо са оперативним менаџером компаније Ћелтикћоглу, Самиром Каришиком, који ту дужност обавља мјесец дана, обишли нека градилишта и разговарали  о до сада урађеном и плану за наредни период.

У Мељинама смо затекли тешке машине, ровокопаче и раднике из Албаније. Радови су тек почели. На градилиште у Кумбору су у току завршни радови на црпној станици Змијице која је изграђена у трупу коловозне конструкције. Посао је по ријечима Каришика урађен у рекордно кратком року, за шест дана. Конструкција ће бити уклоњена за четири дана, а пут ће бити у функцији за 15 до 20 дана.

радови у мељинама- Отворено је осам градилишта колико је и планирано, а подизвођачи, београдски "Милениум" и  албанска фирма "Ал стар", укључени су  у посао. На градилиштима је преко стотину радника – рекао је  Каришик. - Албанска фирма "Ал стар" има огромно искуство у извођењу ових радова. Они су сличне радове изводили у Котору и завршили су их на вријеме и врло квалитетно. Радници ове фирме данас су отворили градилиште у Мељинама. Задовољни смо и досадашњим учинком фирме "Милениум".

Каришик је оцјенио да се радови  одвијају много боље, стабилније и функционалније него у претходном периоду. Паралелно са радовима на новоотвореним градилиштима одвијају се и радови реконструкције досадашњих водова и канализационе и водоводне мреже и уређује се централна црпна станица у Мељинама. То су такође градилишта, па их је у поједином периодима  преко десет.

Осим временских услова на динамику извођења радова утиче и стање на траси на којој се изводе радови. – Никад не знамо шта нас може снаћи на дјеловима трасе и кад је земљиште у питању и кад су у питању подземне  инсталације  и водови. Дешавају  се оштећења али успоставили смо добру сарадњу  са Водоводом и Електродистрибуцијом који нам излазе у сусрет када се десе хаварије.

Каришик каже да ће посао на Шеталишту бити веома захтјеван и да је добро то што се надзор радова обавља озбиљно и  ригорозно односно што се инсистира на квалитету.Очекује да радови буду завршени у року.