grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Привремена измјена режима саобраћаја у Мојдежу због наставка реконструкције пута

  • четвртак, 23 октобар 2014 10:55

пут МојдежПо захтјеву Мјесне заједнице Мојдеж, Секретаријат за комунално-стамбене послове и заштиту животне средине донио је рјешење о привременој измјени режима саобраћаја на дијелу локалног пута у засеоку Миокусовићи у Мојдежу. Ова дионица локалног пута биће од сутра, 24. октобра, па до 2. новембра затворена за саобраћај осим за возила са првенством пролаза. Саобраћај ће се у том периоду одвијати алтернативним путем од Жукове главице, поред цркве св. Спаса до осталих дјелова села.

girls youth nike high tops shoes Light Smoke Grey

Саобраћај се затвара због наставка грађевинских радова на реконструкцији пута. Подсјећамо да су радови на санацији три критичне дионице од Ратишевине до Мојдежа почели половином августа. До сада су двије дионице оштећене клизиштем саниране (направљени пропусти за воду, ојачани потпорни зидови и асфалтиран пут), али је остала још једна од 35 m испод кућа Миловића. У наредних неколико дана биће направљени адекватни пропусти за површинске воде, а дуж коловоза постављена армирана бетонска плоча дебљине 25 cm. Радови ће трајати три до четири дана, апотребно je и још неколико дана за сушење бетона.

Извођач је херцегновска фирма Фортис Монт доо која је досадашње радове извела веома квалитетно. Осим санација 3 критичне дионице у договору са Општином извршено је и крпљење ударних рупа на коловозу, тако да је сада пут кроз Мојдеж у много бољем стању него што је био. Укупна вриједност радова је преко 40.000 еура.