logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Припреме за 50. Празник мимозе: Привредницима предочен нацрт програма и упућен позив на сарадњу

  • четвртак, 22 новембар 2018 15:48

NASlovna22112018Привредници и Општина Херцег Нови имају заједнички интерес да јубиларни, 50. Празник мимозе буде што садржајнији, квалитетнији и у град доведе што већи број посјетилаца, истакнуто је на данашњем састанку представника локалне управе и локалних компанија у Великој сали Скупштине Општине.

На позив локалне управе одазвало се двадесетак привредника који су дали своје предлоге и сугестије, на који начин традиционални Празник треба и може да буде унапријеђен, како би његови комерцијални ефекти били видљивији. Привредници су исказали намјеру да послују у вријеме одржавања Празника, те истакли да им је важно свако дешавање које креира понуду града ван главне туристичке сезоне.

Потпредсједник Општине Милош Коњевић, менаџер Драган Шимрак и директор Туристичке организације Павле Обрадовић су у име Дирекције Празника поручили да јубиларно издање треба да донесе обострано задовољство, корист и промоцију Граду и привредницима, у складу са оним што је био главни мотив његових оснивача прије пет деценија.

Како се могло чути, Празник мимозе је много донио Херцег Новом, али последњих година његови економски и промотивни ефекти нису на нивоу који ова манифестација заслужује. С тим у вези, од кључног значаја је укључивање привредника у активности и програм.

Присутнима је представљен програм који је у нацрту, како би искористили овај моменат да се укључе и помогну његово унапређење и ширење. Поручено је да је Дирекција Празника отворена за све предлоге који ће 50. дана програма учинити квалитетнијим и привући посјетиоце. Подршка програму стигла је из Министарства одрживог развоја и туризма и Националне туристичке организације.

Оквирни програм конципиран је још прије љета, па је протекла сезона искоришћена за дијељење пропагандног материјала. Креирани су пакет аранжмани, а од децембра креће интензивна маркетинг кампања у градовима региона.

Учесници састанка сагласили су се да Празник мимозе треба да изађе из оквира нашег региона. Ове године то ће бити учињено током промотивног Каравана Мимозе који ће стићи до Будимпеште и Беча, организацијом вечери посвећених култури и гастрономији европских градова и држава, учешћем иностраних група у програму, а свему томе допринијела је сарадња са побратимским градовима и амбасадама у Црној Гори.

Како је закључено, нова деценија Празника мимозе биће у знаку ширења на нова, европска тржишта, што је неопходно да би се осигурала свијетла будућност ове манифестације.