logo
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Донација Општине и Туристичке организације Компјутерска опрема, школски прибор, саднице и пакетићи за школу на Подима

  • сриједа, 26 децембар 2018 15:05

NasSkolaPodi26122018Малишани подручног одјељења Основне школе „Милан Вуковић“ на Подима данас су с радошћу дочекали нову компјутерску опрему, прибор за креативни рад, саднице за двориште и новогодишње пакетиће.

Ово је обезбијеђено донацијом Општине Херцег Нови и Туристичке организације Херцег Нови, која је реализована захваљујући сарадњи са Мјесном заједницом Поди, матичном школом „Милан Вуковић“ и подручним одјељењем у овом насељу.
Ђаци су, уз помоћ учитеља Стевице Барјактаревића и Иве Вериго, засадили нове саднице у дворишту школе – мимозу, лимун, наранџу, калистемон. Потом су им предати нови компјутер, штампач, блутут звучници, материјал за креативан рад и уручени пакетићи.
„Улагање у дјецу је улагање у будућност“, казао је потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић обраћајући се малишанима у учионици. Истакао је да локална управа има добру сарадњу са свим школама у новској општини, која се огледа у различитим видовима подршке опремању и раду образовних установа.
Коњевић је подсјетио да школа на Подима, према неким од првих писаних трагова, дјелује од 1847. године и захвалио се учитељима који чувају ову традицију.

„Поди су велико приградско насеље и мислим да ова школа има будућност и да ће наставити успјешно да ради“, поручио је Коњевић и честитао дјеци новогодишње и божићне празнике, пожеливши им много успјеха, да буду добри ђаци и добри људи.
Директор Туристичке организације Павле Обрадовић казао је да је част и задовољство учествовати у унапређивању услова за образовање дјеце, те да ће се и убудуће одазивати оваквим иницијативама.
Директор Основне школе „Милан Вуковић“ Жељко Бојовић захвалио се на донацији која је, како каже, школи била пријеко потребна и поручио да је ово изванредан начин за остваривање сарадње.
Учитељица Ива Вериго казала је да је ова донација веома значајна за бољи и квалитетнији рад. Како је поручила, поента цијеле приче је створити услове да дјеца из ове школе не иду, него да јој се враћају, као уређеном мјесту за учење и дружење.
Предсједник Мјесне заједнице Поди Јовица Мисинезовић задовољан је што је донација стигла у школу у којој су он и многи суграђани научили прва слова. Захвалио се локалној управи и Туристичкој организацији на подршци, а школи што је ове иницијативе дочекала отворених врата. Како је истакао, намјера Савјета Мјесне заједнице Поди је да помогне опремање школе, како би дјеца имала што боље услове. Ова донација и недавно проширење пута само су неке од акција у том смјеру, које ћемо наставити, рекао је Мисинезовић.