grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Предсједник Катић угостио амбасадорку Велике Британије у Црној Гори Алисон Кемп

NAsKAtic22012019Амбасадорка Велике Британије у Црној Гори Њ. Е. г-ђа Алисон Кемп састала се данас са предсједником Општине Херцег Нови Стеваном Катићем и његовим сарадницима.

У фокусу првог званичног развоговора Катића и Кемп били су потенцијали за развој Херцег Новог, визија локалне управе, актуелни и планирани пројекти, однос локалне и државне власти, те питања приватизације Института Игало и Болнице Мељине.
Амбасадорка је истакла да је Херцег Нови град значајних потенцијала, чији развој треба да буде пажљиво планиран. С тим у вези, представници Општине информисали су је о усвајању Просторно урбанистичког плана Општине, активностима и потешкоћама у тој области.
Амбасадорка Кемп је изразила заинтересованост за питање приватизације Института „Др Симо Милошевић“ у Игалу и статус Болнице Мељине, те истакла да са пажњом прати ове процесе. Предсједник Катић је информисао о актуелним дешавањима у вези са ова два важна предузећа, нагласивши да је интерес грађана Херцег Новог да она задрже своју здравствену, односно функцију здравственог туризма и унаприједе дјелатности.
Katic22012019Говорећи о актуелним инвестицијама у области туризма, амбасадорка Кемп је казала да је у комуникацији са британским туроператорима дошла до закључка шта су препреке даљем развоју - гужве на граници са Хрватском и регистрација боравка. Имајући у виду да гости из Велике Британије у Херцег Нови стижу са дубровачког аеродрома, учесници састанка су се сагласили да је неопходно ријешити питање љетњих гужви на граници са Хрватском, на шта ће Амбасада настојати да скрене пажњу.
Предсједник Катић је казао да британски туристи на годишњем нивоу остваре између 15.000 и 20.000 ноћења у Херцег Новом, те да се нада повећању тог броја у наредним годинама. Посебно се осврнуо на отварање нових хотела високе категорије и марина на територији херцегновске општине, које Херцег Нови враћају на свјетску туристичку мапу и чине га атрактивнијим одредиштем за грађане Велике Британије.
Предсједник Катић је Амбасадорку упознао са богатим друштвеним и културним животом Херцег Новог, те јој упутио позив да током фебруара и марта посјети Херцег Нови и буде гост нашег града током 50. Празника мимозе.