grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Предсједник општине примио херцегновске тенисере

  • четвртак, 13 новембар 2014 08:10

тенисериАнализа резултата херцегновских тениских клубова, планови и проблеми били су теме о којима су данас разговарали предсједник општине Милан Вајагић, секретар за друштвене дјелатности Владимир Жутковић, главни администратор Томица Милошевић и представници херцегновских тениских клубова – Шпиро Ненадовић, Борис Обрадовић, Светко Бјелатомић и Оливера Доклестић која је и ове године у ветеранској конкуренцији на више међународних и ИТФ турнира постигла запажене резултате.

girls youth nike high tops shoes Light Smoke Grey

На састанку се чуло да у Херцег-Новом раде три тениска клуба – Херцег-Нови, СБС и Игало, али да тенис није масован спорт. И поред тога, талентоване дјеце, која су већ постигла значајне резултате има. Посебно је апострофиран успјех двадесетогодишње Данке Ковинић која је 109. на WТА листи и дванаестогодишњем Будимира Томановића за кога је речено да је најперспективнији херцегновски млади играч.

Разговарало се о томе како да општина помогне талентованој дјеци која се баве овим спортом јер је се до сада минимално издвајало за тенис. Секретар за друштвене дјелатности Владимир Жутковић сматра да треба донијети правилник по коме ће се из буџета процентуално издвајати за спорт и вредновати постигнути резултати. Сматра да би тениски клубови требало да се уједине у савез и да заједнички наступају.

На састанку је предложено је да општина помогне одлазак дјеце на Божићни Звездин турнир који се одржава у Београду у јануару. Предсједник општине Милан Вајагић подржао је предлог представника тениских клубова да међународни турнир у Херцег-Новом, који се већ седам година одржава у посљедњој седмици августа, уђе у календар Празника мимозе и ИТФ турнира. –Тенис је међу најелитнијим спортовима у свијету и то би много значило и за град и за Празник мимозе. Направите заједнички елаборат о томе и доставите нам. Општина ће подржати све добре идеје – рекао је Вајагић.