grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Општина Херцег-Нови наставља са улагањем у обнову инфраструктуре

NAS01032019Проширење и санација пута Крушевице-Врбањ биће у наредном периоду један од приоритетних пројеката Општине Херцег Нови, којим се настављају улагања у санацију локалних путева приградских насеља и залеђа.

Пут који води од села Крушевице до мјеста Крњаче, у дужини од око 5km, заједно су прешли потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић и и менаџер Драган Шимрак, директор Агенције за изградњу и развој Боро Лучић, надзорник Авантуристичког парка на Врбању Мирослав Милановић и предсједник Мјесне заједнице Крушевице Мићо Вавић.

Пут ће, како налажу и дугогодишње потребе, бити проширен и тампониран на више мјеста, а биће потребно извести и минерске радове мањег обима на појединим локацијама. За потребе проширења биће уклоњен ивичњак са стране пута, а биће постављене и банкине на мјестима гдје то буде потребно.
Како је казао потпредсједник Коњевић, потреба да се пут прошири и санира постоји већ годинама, а са отварањем Авантуристичког парка на Врбању, та дионица пута се наментула као приоритетна, како због локалног становништва, тако и због гостију нашег града и све већег броја посјетилаца овог излетишта. Са активностима на улагању у оживљавање села залеђа ће, поред обнове инфраструктуре, бити настављено и у наредном периоду, поручио је Коњевић.
Како је на терену договорено, запослени Агенције за изградњу и развој града ће почетком наредне седмице изаћи на терен, те у најскоријем року направити пројекат проширења по којем ће се радити. Такође, камен који буде уклањан, биће кориштен за тампонирање проширења пута.