grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Представници града Левангера у посјети Општини Херцег-Нови

SastanakLevanger14032019Представници норвешког града Левангера бораве у Херцег-Новом, гдје ће присуствовати програму „Норвешка култура на 50. Празнику мимозе“, који ће вечерас бити одржан у Институту „Др Симо Милошевић“ у Игалу.

Делегација Левангера, на челу са замјеником градоначелника Алф Магнар Ребергом састала се данас са потпредсједником Општине Херцег-Нови Милошем Коњевићем и његовим сарадницима. У пријатељском разговору представника два града потврђена је намјера за наставком сарадње која траје већ више од пет деценија.
Замјеник градоначелника Левангера, Алф Магнар Реберг истакао је да је задовољство бити у Херцег Новом и да се овдје осјећају као код куће. Он је изразио жељу Левангера да наставе са активностима које доприносе унапређењу рада херцегновских комуналних предузећа, те предложио да се о детаљима разговара током наредних дана. Осим тога, Реберг је подсјетио да су оснажене везе између туристичких организација два града, што је важан простор за сарадњу.
Херцег Нови његује пријатељства са бројним европским градовима, а сарадња са Левангером је свакако међу онима које су донијеле највише резултата, казао је потпредсједник Општине Херцег-Нови Милош Коњевић. Потврдио је одлучност да се добри односи наставе, те захвалио гостима на предлогу нових видова подршке унапређењу локалне заједнице.
Програм „Норвешка култура на 50. Празнику мимозе“ биће одржан вечерас од 19 сати у конгресној сали Института Игало. Почеће пројекцијом филма „Трагач“ Нилса Гаупа из 1987. године, остварење које је оставило траг у историји филма као прва продукција икада снимљена на Сами језику. Услиједиће кратки концерт традиционалне норвешке музике, дуо виолина-хармоника из Левангера, који чине Марит Веструм и Бенте Мидтсвеен.