grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

„Помлад“ из Новог Места наступио у центру Херцег-Новог

NAsl21032019aХор „Помлад“ из Новог Места у Словенији представио се данас у Херцег Новом, на Тргу Николе Ђурковића, гдје су извели неколико нумера карактеристичних за регион Долењске покрајине.

Музичком наступу претходила је посјета делегације Новог Места Општини Херцег Нови, гдје су на челу са жупаном Грегором Мацедонијем одржали састанак са предсједником Општине Херцег Нови Стеваном Катићем и сарадницима. Разговарано је на тему проширивања сарадње у туристичком и образовном сектору, са акцентом на узајамну промоцију и могућност још конкретнијег повезивања угоститељских школа Херцег Новог и Новог Места.
Предсједник Катић се захвалио гостима из Словеније који су са својом великом делегацијом Празник мимозе учинили богатијим. Он је подсјетио да је Караван Празника мимозе половином јануара посјетио Ново Место, а оно што је сигурно и након данашњег састанка, сарадња два града ће бити подигнута у наредном периоду на још виши ниво.

Жупан Мацедони срећан је и поносан што је Ново Место учесник у обиљежавању пола вијека Празника мимозе у нашем граду.
-Дошли смо са „јаком“ екипом са преко 50 чланова и мислим да је то створило једну угодну гастрономску и културну цјелину. Била је велика част учествовати, закључио је Мацедони.
Данашњи пријем у Општини Херцег Нови и наступ хора „Помлад“ у центру града услиједили су након синоћ одржане гастро вечери словеначке кухиње у Градској кафани. Поред хора и укусних специјалитета, гостима се представио и вокално музички састав из Новог Места, „Де'ци“.
У оквиру овогодишњег 50. Празника мимозе одржано је више манифестација на којима су учествовали представници амбасада, образовних установа и установа културе других земаља, међу којима су Пољска, Мађарска, Турска, Норвешка, Финска, Италија, Србија, Њемачка и Словенија.