grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Амбасадор Мађарске посјетио Општину Херцег Нови: Сарадња у области културе и економије

NEDJESKAT04042019Предсједник Општине Херцег-Нови данас је угостио амбасадора Мађарске у Црној Гори Њ. Е. г. Јожефа Неђешија, са којим је разговарао о могућностима сарадње, прије свега у области културе и економије.

Амбасада представља организован канал за контакт са инвеститорима из Мађарске, те се у том правцу отвара могућност упознавања групација мађарских привредника са потенцијалима Херцег Новог, пројектима и могућностима за улагање, истакао је амбасадор Неђеши током сусрета.
Херцег Нови је једини град у Црној Гори који има хотел у мађарском власништву, а број туриста из ове земље је у сталном порасту, што га свакако препоручује инвеститорима из Мађарске, истакао је предсједник Општине Стеван Катић.
Предсједник Катић је упознао Амбасадора са изазовима са којима се Херцег Нови суочава када су у питању лоше приватизације изведене од стране државе, те казао да локална управа улаже максималне напоре да створи позитивну пословну климу и привуче улагања.  Он је понудио подршку мађарским компанијама које би биле заинтересоване за пословање у Херцег Новом.
Амбасадор Неђеши истакао је да ће Мађарска бити ове године присутнија на културној сцени Херцег Новог. Како је најавио, планирају да на различите начине подрже више херцегновских фестивала, али и да организују изложбу посвећену ватерполу, која је историјска прича о контактима двије земље захваљујући том спорту.
Предсједник Катић и сарадници казали су да ће Општина Херцег Нови радо подржати све иницијативе и учествовати у организацији, у маниру доброг домаћина. Херцег Нови има богат културни и фестивалски програм, што представља простор у којем је пожељно и увијек добродошло укључивање Амбасаде, поручено је са састанка.