grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Урађено идејно рјешење игралишта и теретане на отвореном на Гомили

igraliste i teretana18042019Агенција за изградњу и развој Херцег Новог урадила је Идејно рјешење дјечијег игралишта и теретане на отвореном у насељу Гомила. Слиједи расписивање тендера, а онда и извођење радова који ће бити финансирани из буџета Општине и донацијама прикупљеним на Балу под маскама 50. Празника мимозе.

Како је казао потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић, локална самоуправа остаје досљедна својим циљевима, са намјером да за све грађане подигне квалитет живота у нашем граду. Он додаје и да је добијена сагласност власника парцеле да се санира пут који повезује Гомилу и Шиштет. Биће асфалтиран потез од Гомиле до Јадранске магистале који је у веома лошем стању, на шта грађани годинама указују и траже рјешење.
Планирано уређење локације подразумијева изградњу отворених површина у облику платоа у два нивоа, на којима се постављају справе за теретану на отвореном и опрема за дјечије игралиште, као и радове на партерном и хортикултурном уређењу терена, уз адекватно рјешавање инфраструктурне опремљености и постављање урбаног мобилијара (клупе, корпе за отпатке, заштитна ограда).
Према идејном рјешењу, планирано је постављање минимум четири справе за вјежбање, а видне површине зидова би биле обложене каменом на подлози од малтера, са покривеном каменом плочом на парапетном зиду.
У оквиру дјечијег игралишта, планирано је постављање тобогана са двије љуљашке, а у оквиру парапетног зида планирано је постављање сједишта за три клупе, на начин да прате кривину зида. Ово игралиште ће имати два контролисана улаза-излаза са капијом у оквиру дрвене оградице.
На површини која се налази између локалне саобраћајнице и спортског игралишта, планирана је садња дрвореда алепског бора уз саму саобраћајницу, тако да прати постојећи низ. Планирано је уређење стаза које треба да повезују горњу саобраћајницу са игралиштима и постојећим паркингом, а према трасама постојећих стаза које су становници већ направили.