grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Сарадња Општине и Амбасаде Мађарске у Црној Гори: Изложба о ватерполу „Најљепши моменти из сусрета воде и лопте“ од 23. јула у Херцег-Новом

NAslovna17072019Изложба о ватерполу „Најљепши моменти из сусрета воде и лопте” Мађарског музеја олимпизма и спорта биће отворена у Херцег Новом 23. јула, договорено је на данашњем састанку амбасадора Мађарске у Црној Гори Њ. Е. Јожефа Неђешија са предсједником Општине Стеваном Катићем и сарадницима.


Изложба на отвореном биће постављена на Шкверу, гдје ће бројни пролазници имати прилику да се кроз паное са фотографијама упознају са историјом ватерпола, првим међународним утакмицама и тријумфима, а фокус ће бити на надметањима између мађарских и тимова из бивше Југославије. Изложбу организује Амбасада Мађарске у Црној Гори, уз подршку Општине Херцег Нови.
Ватерполо повезује Црну Гору и Мађарску, а херцегновски Јадран, чији је дом на Шкверу, представља окосницу црногорске националне репрезентације, што говори да изложба на отвореном „Најљепши моменти из сусрета воде и лопте”, долази на право мјесто, поручено је са састанка.

Posjeta Ambasadora Mađarske 17072019 Амбасадор Неђеши је изразио задовољство сарадњом са Општином, те најавио да су им у плану још неки догађаји којима би у Херцег Новом представили мађарску културу и гастрономију.
Такође, он је истакао да у Херцег Новом послује једна од највећих мађарских компанија у Црној Гори, хотел „Sun Restort“ који има добру комуникацију са локалном управом, што је за инвеститоре од великог значаја.
Тема састанка биле су и актуелности у вези са туристичком сезоном, међу којима се као посебно важно за мађарске туристе истиче питање задржавања на граничним прелазима и саобраћајних гужви у свим градовима Боке.