grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Асфалтирање 600 метара пута у Суторини идуће седмице

NAS19072019Радови на асфалтирању пута у Суторини према Тијесном кланцу, у дужини од 600 метара, почеће током наредне седмице. Заједничким дјеловањем мјештана и локалне управе, стекли су се услови за реализацију уређења преко пола километра дугог пута, у вриједности од око 30 хиљада еура.

adidas superstar damen glitzer silber

Према ријечима потпредсједника Општине Херцег-Нови Милоша Коњевића, наредне седмице ће у склопу планираних радова, уз асфалтирање пута до Тијесног кланца, бити асфалтиран и паркинг простор у близини школе у Суторини, а цјелокупан посао ће радити фирма „Фортис монт“.
Како је још током фебруарског обиласка Суторине и Мојдежа и састанка са мјештанима казао потпредсједник Коњевић, заједничко учешће грађана, мјесних заједница, донатора и локалне самоуправе у реализацији инфраструктурних пројеката се у континуитету показује као успјешан модел за рјешавање дугогодишњих проблема из те области.
Кроз тај модел сарадње, мјештани Суторине су скупили 9 хиљада еура, док ће Општина Херцег Нови учествовати са 21 хиљадом еура.
Коњевић је информисао да ће у најскоријем року почети и бетонирање пута до села и манастира Буновићи, у дужини од око 300 метара, а вриједност радова ће износити 16 хиљада еура. Ти радови ће бити још један примјер интензивног улагања у обнову локалне путне инфраструктуре у залеђу нашег града, а у предстојећим мјесецима услиједиће слични радови и на другим локацијама појаса изнад магистрале.
-У мају смо имали намјеру да радимо санације неколико улица и путева, али због обилних падавина нисмо могли ни започети радове. Након љета ће се радити санација пута од Барона до Виле Кукољац, али и пута од Чела до Шпањоле, као и асфалтирање локалног пута у Каменарима до извора Лаловина, у дужини од око 500 метара, најавио је потпредсједник Коњевић.
Након љета ће услиједити и радови на асфалтирању путног правца Мркајићи-Жукова главица, као и према цркви Св. Спаса у Мојдежу, али и санација пута Топла 3 – Модра плоча, односно преосталог и оштећеног дијела пута, чиме ће град добити уређену комуникацију између два велика насеља. Подсјећамо и да су радови на санирању првог дијела пута, у дужини од 135 метара, завршени у фебруару ове године.