Nas28102021aМјесна музика Ђеновић приредила је синоћ концерт Херцег-Новом у част, поводом Дана општине и Дана ослобођења. Публика на платоу испред зграде Општине заплесала је уз звуке џез, рок, фанк и соул музике, а посебну реакцију изазвале су нумере „Југ“ и „Bella Ciao“.

Како је поручено, Ђеновчани су са посебним задовољством свирали за свој „лијепи, слободни и отворени град“.

На репертоару су се нашле и композиције настале седамдесетих и осамдесетих година двадесетог вијека, а пратило их је сјећање на Херцег-Нови из тог периода.

Концерту су и присуствовали челници Општине и гости који су стигли у Хрецег Нови из градова пријатеља, како би данас присуствовали прослави Дана општине.

Мјесна музика Ђеновић постоји од 1919. године. Током протеклог вијека у овом оркестру свирало је преко двије стотине људи. У садашњем сталном саставу је 45 музичара, међу којима и потомци оснивача, а у школици музике учи да свира десеторо дјеце.

Диригент је Бранко Рајачић, а за Новљане и госте свирали су: Лазар Вукасовић, Борис Маловић, Марко Вујновић, Никола Шоровић, Андрија Гардовић, Адмир Дадо Бехаровић, Лазар Црногорчевић, Ђорђе Влаховић, Сергеј Маслан, Мартина Ковачевић, Немања Марић, Томо Шпаровић, Мирко Шпаровић, Милош Вујновић, Теодора Божовић, Ненад Боснић, Милица Матовић, Ивица Боснић, Тонћи Ћурчија, Срђан Ђорђевић, Јован Боснић, Максим Урдешић, Јована Клакор, Дарко Маловић, Емир Цицо Бехаровић, Константин Фјордов, Вељко Абрамовић и Жељко Самарџић.