grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Одржан иницијални састанак Групе за израду Стратегије развоја Општине Херцег Нови

00inicialУ Великој сали Скупштине општине Херцег Нови данас је одржан иницијални састанак Групе за израду Стратегије развоја Општине Херцег Нови. Састанку су присуствовали представници привреде, науке, начелници и руководиоци општинских служби и предузећа чији је оснивач Општина, као и старјешине секретаријата.

adidas superstar damen glitzer silber

Први састанак одржан је како би се чланови групе упознали са методологијом рада, структуром стратегије, циљевима и задацима, стратешким приоритетима и могућим резултатима.
Економски фактори, друштвени, културно-историјски и фактори животне средине, подједнако су важни и морају бити успостављени и конципирани тако да се међусобно не искључују и да развој једног нема негативан утицај на други.
Принципи на којима треба да почива реализација Стратегије треба у себи да садрже системе вриједности за које се Општина опредијелила, као и етичке основе на којима треба да се заснива стратегија. Стратешки план развоја представља основу за будући „хумани развој“ града, и треба да пружи јасне смјернице у ком правцу и на који начин град треба да се развија у периоду од наредних 7 година.
Руководство Општине Херцег Нови, на челу са предсједником Стеваном Катићем, има визију да наш град буде модерна општина са развијеним туризмом, очуваном животном средином, културно историјским наслијеђем и великим људским капиталом, да Херцег Нови буде град привлачан за образовање, рад и живот.
Мисија Стратегије развоја Општине Херцег Нови је да саму општину учини бољом и љепшом за живот, те да омогући одрживост локалних ресурса и њиховог рационалног коришћења за развој туризма, пољопривреде и здравства, омогућавајући и не ускраћујући могућност развоја и следећим генерацијама, а све кроз партнерски однос са грађанима, привредом и науком.
Директор Агенције за изградњу и развој града Боро Лучић истакао је да су стратешки приоритети развијени и очувани људски ресурси, унапријеђени услови за развој привреде, развијено и унапријеђено село, очувана и просторно уређена и за живот привлачна средина са модерном инфраструктуром, као и развијена, модерна и ефикасна локална управа.