grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Фикрет Абдић у посјети Херцег Новом: Бројне могућности за сарадњу двије општине

VELKLLAD16082019Начелник Општине Велика Кладуша Фикрет Абдић са сарадницима је јуче посјетио Херцег Нови гдје су се састали са предсједником Општине Стеваном Катићем. Абдић је исказао интересовање за сарадњу и препознао нашу Општину као пожељног партнера у реализацији прекограничних пројеката.

Заједничка веза између општина Црне Горе и Велике Кладуше остварена је раније кроз пројекат „Кестен“ чији је носилац великокладушка опшина, а у пројекат је укључена и Хрватска. С тим у вези, циљ јучерашње посјете Херцег Новом било је представљање прекограничних пројеката у оквиру којих је могућа и пожељна сарадња два града. Договорена је посјета Стручне службе опшине Велика Кладуша за ЕУ фондове Канцеларији за међународну сарадњу Херцег Нови.

Друга тема разговора била је сарадња градских комуналних предузећа, о чему су идеје и мишљења размијенили директор ЈКУП „Комуналије“ Амир Ђогић, савјетник начелника за пољопривреду Рефик Табаковић, директор „Чистоће“ Владимир Арсић и директорица „Комунално стамбеног“ предузећа Јасмина Коњевић. Такође, састанку су присустовали савјетници предсједника двије општине, Ервин Абдић и Тамара Вујовић.

То што је Херцег Нови град туризма у којем послују четири комунална предузећа, што се налази на тромеђи и има 800 километара путне инфраструктуре представља више него добре показатеље за остваривање сарадње, обзиром да је у Великој Кладуши током последње двије године отворено неколико предузећа које се баве производњом везаном за комуналне услуге, закључили су гости на крају састанка.