grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Свечано отворен нови студио Радио Телевизије Херцег-Нови

NAS16082019aaaХерцег-Нови је добио градску телевизију, чији почетак рада је синоћ званично обиљежен. Отварање новог студија РТВХН представља важан тренутак за град и грађане, којима ће овај медиј у кратком року постати основа за информисање, потреба, навика и ужитак, поручио је предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

У години обиљежавања јубилеја, четири деценије емитовања радио сигнала из Херцег Новог, јавни радидифузни сервис је почео и са емитовањем телевизијског програма. Према ријечима Катића, руководство града је одлучно кренуло у овај пројекат вјерујући да је херцегновском јавном сервису потребна модернизација, како би на бољи начин могао да одговори потребама грађана.
-Одлука о организовању јавног радио дифузног сервиса Радио телевизија Херцег Нови усвојена је у локалној Скупштини још 2011. године, али током протеклих година  није било заинтересованости да се та одлука у потпуности примјени и воље да се озбиљно посвети унапређењу рада и увођење нових пракси. Имајући у виду да се ради о јавном сервису, за чији рад општина Херцег Нови сваке године издваја значајна буџетска средства, сматрали смо да грађани  од уложеног заслужују  максималан ефекат. Зато смо, као одговорна локална управа, иницирали  овај пројекат, инвестирали у опремање новог студија и коначно омогућили да јавни сервис почне да ради у пуном капацитету - поручио је Катић.

Мисија радија, телевизије и портала је да буду хроника живота у нашем граду, да образују и забаве, а све то поштујући професионалне стандарде, принципе правовременог информисања и објективности. Рад Јавног сервиса подразумијеваће озбиљно бављење свим проблемима са којима се грађани суочавају, као и лијепим стварима које Херцег Нови чине јединственим, са посебним акцентом на занимљиве, људске приче.
-Желимо да Херцег Нови има медиј у потпуности усмјерен на грађанина, који ће преданим радом заслужити  вашу пажњу и повјерење. Желимо медиј уз који ћете бити свакога дана, као публика и критика. Желимо медиј који ће заједно са нама свједочити о времену и догађајима, који ће постати неодвојив дио сјећања на важне тренутке за наш град“, истакао је предсједник Општине на отварању.
Предсједник Савјета Радио Телевизије Херцег Нови Саво Никовић казао је да су “искусни радијски лисци и младе ТВ снаге” спремне да врате јавном сервису новски шмек, водећи се Платоновим ријечима “Нека ти уста буду вјерни откуцај срца”.
-Надамо се да ћете и ви осјетити  ту душу, а ми се надамо да ће радијски сигнал чути тамо делако, да ће наша телевизија бити радо гледана и онамо и намо, и под Дурмитором, и Али Пашиним изворима, са жељом да свима пренесемо сву љепоту сунцем обасјане Боке, уздахе мора и мириса соли и бора. Град који је имао и има Његоша, Ива, Лалића, Ћопића и Киша, Луку и Лубарду,  Станића, Костића и Зука, то заиста и заслужује, казао је Никовић.
На свечаном отварању приказан је кратак филм који документује радио-телевизијски историјат медијске традиције Херцег Новог. РТВХН можете пратити путем Екстра ТВ и М-боxа, ускоро и преко Telemaxa.