grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Општина Херцег Нови наставља са улагањем у обнову путне инфраструктуре

  • уторак, 03 септембар 2019 11:54

aputНа заласку туристичке сезоне, локална управа наставља са улагањем у обнову путне инфраструктуре у Херцег Новом. Током претходног викенда започети су радови на асфалтирању пута у Суторини, а цијела траса од 370 метара биће завршена до краја ове седмице. Вриједност радова износи 30 хиљада еура, а изводи их компанија Fortis Mont.

Како је казао потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић, биће асфалтиран дио код Мјесне заједнице Суторина, као и испред школе. Убрзо ће почети и радови на санацији пута у Ратишевини који је пропао прије годину дана, а за пар мјесеци, према очекивањима руководства града, имаћемо кружну линију јавног превоза која ће повезивати Мојдеж и Суторином са Игалом и Херцег Новим.

aput01

Коњевић је најавио и да ће услиједити реализација уговорених радова – санација дијела Његошеве улице од виле Галеб до Новосадског и санација оштећења на дионици од тврђаве Форте маре до Војне болнице, затим санација и асфалтирање у дијелу насеља Србина, од Сикимића куће до Шпањоле, као и асфалтирање улице у Каменарима.

У наредном периоду ћемо радити путеве у Сервисној зони, већ смо у разговору са предузетницима који тамо раде. Ради се о двије трасе, тачније од ресторана Бабић до Сервисне зоне, и од Сервисне зоне до продавнице робе за домаћинство „Аzzurrо“, казао је Коњевић и додао да се међу приоритетима налазе и Улица Спасића и Машере, као и путеви у залеђу града. По постојећој доброј пракси, грађани се организују, а локална самоуправа им помогне финансијски и организационо.
Коњевић је нагласио и да ће током наредних дана бити расписан тендер за извођење радова на проширењу пута према Врбању, за шта је Агенција за изградњу и развој града већ урадила пројекат.
Такође, игралиште на Топлој, које је великим дијелом урађено још прије почетка туристичке сезоне, биће комплетирано у наредних мјесец дана, трибином, просторијом за складиштење опреме и рефлекторима. Биће ангажован и чувар, како не би долазило до демолирања спортског мобилијара.
Коњевић је најавио и да ће игралиште на Гомили бити завршено у најскоријем року, узимајући у обзир да су радови на постављању подлоге и уређивању зеленила били паузирани због великих врућина.