grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Општина Херцег-Нови донирала техничку опрему Служби заштите и спашавања и ПК „Субра“

NASKAB13092019Општина Херцег-Нови донирала је Планинарском клубу „Субра“ техничку опрему у вриједности од шест хиљада еура, која ће бити кориштена у заједничким акцијама тог клуба и Службе заштите и спашавања.

Примопредаја опреме извршена је у Ватрогасном дому у Мељинама, у присуству предсједника и потпредсједника Општине Херцег-Нови Стевана Катића и Милоша Коњевића, чланова планинарског клуба и запослених у Служби.

Како је казао потпредсједник Коњевић, локална самоуправа је наставила са улагањем у опрему Службе заштите и спасавања, односно ПК „Субра“, који су незамијењив партнер и помоћ при шумским и планинским пожарима, али и у спасавању људских живота у залеђу нашег града.

Он је напоменуо и да ће локална самоуправа у наредном периоду помоћи Службу заштите и спашавања и ПК „Субра“ набавком дрона, који ће умногоме олакшати уочавање пожара и потрагу у непрегледним дијеловима херцегновског залеђа.

VAtr13092019-Опрема коју смо добили спада под „техничку“ опрему, која ће служити у самим акцијама спасавања. Напоменућу да нам је већ једном Општина обезбиједила личну опрему, која је за сваког спасиоца посебно. Надам се да ће се ова сарадња наставити, казао је члан ПК „Субра“ Данило Брајовић, уз напомену да тај клуб сада има око 40ак чланова, те да ће током јесени одржати обуке и радионице за почетнике, односно за омладину по школама, а све како би подмладили и ојачали клуб новим снагама.

Командир Службе заштите и спасавања Златко Ћировић истакао је изузетну сарадњу те Службе и планинара клуба „Субра“.

-Познато је да је у протеклим годинама присутан већи број туриста и грађана који посјећују Орјен. Тако ће засигурно бити и у будућности, па можемо претпоставити да ће доћи до још незгода, самим тим и већи број интервенција, а са овом опремом планинари могу значајно да побољшају свој рад, казао је Ћировић.