grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Сарадња Општине Херцег Нови и Амбасаде Финске и у наредном периоду

  • понедјељак, 23 септембар 2019 14:37

saradnjafin2019Амбасадор Финске у Београду Ким Лахдервит посјетиће почетком новембра Општину Херцг Нови, када ће са руководством града разговарати о могућностима продубљивања сарадње која је започела ове године учешћем те државе у обиљежавању 50. Празника мимозе.

Поводом најаве посјете амбасадора, данас је са потпредсједницом Општине Херцег Нови Данијелом Ђуровић и сарадницама разговарао економски савјетник Амбасаде Финске Игор Маџаревић.
Учесници у разговору истакли су да је марту у фоајеу Дворане Парк одржана изложба „Иновативни фински дизајн“, која је привукла велику пажњу стручне и лаичке јавности. Маџаревић је истакао да ће Амбасада Финске бити отворена за сарадњу и за наредна обиљежавања Празнике мимозе, а у периоду пред нама могуће је остварити сарадњу и Општине Херцег Нови, предузећа „Чистоћа“ и „Водовод и канализација“ са финским компанијама које су специјализоване за рециклажу, одвод отпадних вода и управљање чврстим комуналним отпадом.
Током састанка, изражено је и задовљство одржавањем Опероса Фестивала у Херцег Новом. Оснивач фестивала је фински мецосопран Катхерина Хаатаја, а у сарадњи Оперосе, Општине Херцег Нови, Туристичке организације Херцег Новог и ЈУК „Херцегфест“, ствара се јединствени национални оперски догађај који промовише културу, Херцег Нови и Црну Гору.