grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Завршен 39. Dies Natalis: Сарадња са карневалским градовима обогатиће Мимозу

  • понедјељак, 30 септембар 2019 14:48

NAs30092019Доделом захвалница Федерације европских карневалских градова Општини Херцег Нови и невладиној организацији „Машкаре“, синоћ је завршен програм обиљежавања 39. рођендана највеће свјетске карневалске породице.

Плакете са поруком „успомена живи“ предсједнику Општине Стевану Катићу и предсједнику „Машкара“ Ивану Пеулићу уручио је предсједник Федерације Ларс Алгел, уз похвале за сјајну организацију и ријечи захвалности.
Катић је изразио задовољство што је Херцег Новом припала част да угости представнике карневалских градова из 15 држава свијета. Он се захвалио Федерацији на указаном повјерењу и континуираној подршци нашем граду.
30092019aКако је казао, Херцег Нови је дио породице карневалских градова јер чланство у Федерацији помаже настојању града да обогати фестивал са најдужом традицијом, Празник мимозе и оствари нове сарадње које ће допринијети атрактивности програма. Он је госте позвао да дођу на 51. Празник мимозе и да своје лијепе утиске из Херцег Новог пренесу хиљадама чланова Федерације широм свијета.
Посебну захвалност Катић је упутио невладиној организацији „Машкаре“, истичући да су они заслужни за блиску и добру сарадњу Херцег Новог са Федерацијом и да за свој рад заслужују подршку Града.
Током 39. Dies Natalisa, рођендана Федерације европских карневалских градова у Херцег Новом су се окупили представници чланова и Интернационални борд Федерације  из: Арубе, Белгије, Босне и Херцеговине, Француске, Холандије, Хрватске, Италије, Луксембурга, Македоније, Њемачке, Словеније, Србије, Шведске, Турске, Украјине и Црне Горе.