grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

51. Празник мимозе од 14. фебруара до 15. марта: Мимозу отвара Лепа Брена, затвара Жељко Јоксимовић

51. Praznik MimozeПразник мимозе ће почети 14. фебруара 2020. године, а музичке звијезде које ће обогатити отварање и затварање 51. издање херцегновског фестивала су Лепа Брена и Жељко Јоксимовић.

Велики концерт отварања 51. Празника мимозе заказан је за 14. фебруар, када ће на платоу испред хотела ”Игало” наступити једна од највећих регионалних музичких звијезда Лепа Брена. Дан касније, у суботу 15. фебруара одржаће се традиционална Фешта од мимозе, рибе и вина на херцегновској ривијери.
Услиједиће мјесец богат разноврсним програмима, током којег ће Херцег Нови сваког викенда бити мјесто за спектакл - Петар Грашо ће наступити 21. фебруара, Ацо Пејовић 07. марта, а на затварању 14. марта очекују нас међународна карневалска поворка и концерт Жељка Јоксимовића.
Поред концерата на отвореном, викендима ће на програму бити маскенбали са музиком уживо. Вечери под маскама 51. Празника мимозе планиране су 15. фебруара, 06. марта са наступом Дејана Матића и 13. марта. Традиционална Рибља вечера одржаће се 22. фебруара.
Поред неизоставне феште на херцегновској ривијери, на Шкверу ће бити уприличено још пет фешти рибе и вина, уз сајам домаће трпезе. Неће изостати ни спортски програми и садржаји за дјецу који су годинама саставни дио Празника мимозе.
Имајући у виду да је главни програм најзначајније туристичко-пропагандне зимске манифестације спреман много раније него што је то био случај протеклих година, промотивне активности почеће већ од сјутра, на Сајму туризма у Новом Саду и трајаће у континуитету током наредних четири мјесеца.
Вриједи додати, објављен је и тродневни програм дочека Нове 2020. године у Херцег Новом, који ће такође бити активно промовисан у цијелом региону.
Зиму у Херцег Новом обиљежиће богат и атрактиван календар дешавања и сјајне понуде аранжмана које припремају херцегновски хотелијери и издаваоци приватног смјештаја. Све то, уз добру промоцију која је на вријеме припремљена, треба да допринесе доброј посјећености и попуњености смјештајних капацитета ван љетње сезоне, што је и основни циљ организатора Општине Херцег Нови и Туристичке организације Херцег Нови и извршног продуцента Јавне установе културе ”Херцег Фест”.