grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Завршена друга фаза проширења пута према Бјелској Вали, у току радови у Мојдежу

  • четвртак, 10 октобар 2019 10:55

BijelaN 00Светосавки пут у Бијелој према насељу Вала проширен је у оквиру друге фазе пројекта уређења пута, па ће мјештани и туристи сада много лакше саобраћати овом трасом, без стварања саобраћајних гужви које су представљале проблем током претходних година. У исто вријеме, у Мојдежу су отпочели радови на санацији и асфалтирању пута од Дома културе до Тијесног кланца, у дужини од око 250 метара.

Тим поводом, потпредсједница Општине Херцег Нови Данијела Ђуровић обишла је обје локације, гдје је са грађанима разговарала о изведеним радовима и плановима за даље уређење путних дионица у Бијелој и Мојдежу.
Ђуровић је нагласила да су организациони одбори и мјештани Бијеле и Мојдежа дали највећи допринос у реализацији поменутих пројеката, а Општина Херцег Нови помаже у финансијском дијелу, у смислу обезбјеђивања средстава за њихову реализацију. Она је истакла да су активности локалне самоуправе у мјесним заједницама бројне, те похвалила континуирану и плодотворну сарадњу током последње двије године.
-У овом тренутку је у Бијелој проширено преко 100 метара пута за Валу, уз велику помоћ мјештана и привредника. Општина Херцег Нови је до сада издвојила око 15 хиљада еура за реализацију проширења пута, а засигурно ћемо помоћи и током треће фазе радова, рекла је Ђуровић.
Како је казао члан Савјета Мјесне заједнице Бијела Божо Шеровић, који је и на челу организационог одбора за проширење пута према Вали, тај засеок сада има четрдесетак домаћинстава, а са повратком становништва и приливом туриста, потреба за проширањем пута расла је из године у годину.
Он је појаснио да су радови изведени кроз двије фазе, а у наредном периоду ће радити и трећу фазу, односоно преосталих осамдесетак метара пута. Власници домаћинстава чије се парцеле граниче са дионицом пута која ће бити предмет радова у трећој фази већ су потврдили да ће уступити потребан дио земље како би цјелокупан пројекат проширења ове саобраћајнице био доведен до краја.
Шеровић се захвалио Општини Херцег Нови, Мјесној заједници Бијела и мјештанима, како на доброј вољи за рјешавањем дугогодишњих проблема са саобраћајем, тако и на одржаној ријечи и поштовању претходних договора између локалне самоуправе и мјештана Вале.

У Мојдежу асфалтирање пута од Дома културе ка Тијесном кланцу

Потпредсједница Ђуровић је обишла и радове који се тренутно изводе у Мојдежу – асфалтирање главне саобраћајнице од Дома културе према Тијесном кланцу, у дужини од око 250 метара. Према њенима ријечима, локална самоуправа је обезбиједила средства у висини од 25 хиљада еура за радове на асфалтирању пута у Мојдежу, који ће у наредних десетак дана бити завршени.

Санација и асфалтирање пута од Дома културе у Мојдежу до Тијесног кланца грађанима значи много, казао је мјештанин Ранко Радончић. Како каже, пут је до био у изузетно лошем стању, узрокованом проласком тешке механизације приватника који су градили куће и виле у околини. Након завршетка санације, мјештани више неће имати оштећена на возилима и добиће пристојан прилаз својим домовима. Он је додао да, након ове, мјештани имају у плану да заједно са локалном самоуправом током 2020. године реализују другу и трећу фазу санације пута од Дома културе до Игала.