grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Амбасадор Палестине посјетио Херцег Нови

Sastanak ambasador PalestineАмбасадор Државе Палестине у Црној Гори Њ. Е. Раби Алхантули боравио је јуче у званичној посјети Општини Херцег Нови, током које се састао са предсједником Стеваном Катићем и сарадницима.

Алхантули је казао да је у Херцег Новом био више пута и имао прилику да се упозна са богатим наслијеђем града, потенцијалима и културном понудом која је на високом нивоу. Изразио је задовољство што је посјета Херцег Новом уприличена тачно на дан отварања Амбасаде Државе Палестине у Црној Гори, јер се ради о граду који дијели усмјерење да чува своју баштину и тежи развоју туризма.

Alhantuli KaticАмбасадор је казао да је мисија Амбасаде Палестине упознавање што већег броја људи са ситуацијом и условима у којима живи палестински народ, као и указивање на могућност ширења сарадње и пријатељства. Истакао је да је култура најбољи начин за то, те предложио даљу сарадњу у циљу организације културних садржаја на којима би се представили палестински умјетници, а у оквиру Празника мимозе или других новских фестивала.

Катић је подсјетио на позитивне историјске односе двије земље, од сарадње Југославије и Палестине до данас, те истакао да је Херцег Нови град отворен за пријатељства са свим народима и упознавање других култура.
Он је Амбасадору представио актуелне пројекте у општини Херцег Нови, истичући да се ради о граду у којем се реализују значајне инвестиције и који има изузетан потенцијал за даљи развој. Такође, Катић је са Амбасадором говорио о актуелној политичкој ситуацији у Црној Гори, упознао га са изазовима са којима се херцегновска локална управа суочава, посебно се осврћући на лоше приватизационе аранжмане реализованих од стране државе и проблем саобраћајне инфраструктуре у Боки.