grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

На Подима изградња скретнице и санација локалних путева у наредном периоду

Nas11102019aaaНа подручју мјесне заједнице Поди биће реализовано неколико пројекта који ће унаприједити стање инфраструктуре у овом насељу. Најзначајнији је свакако изградња канализационе мреже у насељу Топови која је у току, а у исто вријеме се ради и на проширењу локалног пута у близини цркве Светог Сергија и Вакха, тачније дионице од прилазног пута за капелу до спортског терена у Чиповини.

Локације на којима се изводе радови обишли су данас потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић и предсједник Мјесне заједнице Поди Јовица Мисинезовић.

Коњевић и Мисинезовић су обишли и локације на којима се планира санација путева у наредном периоду. Једна од њих је дионица пута од цркве до раскрснице Крстац, која је сада већим дијелом у руинираном стању и мјештани истичу потребу за њеном санацијом. У плану је и изградња нове скретнице од пута Мељине-Петијевићи ка кући Вукасовића, која ће побољшати степен безбједности пјешака и возача на тој дионици. Такође, током обиласка терена разговарало се о могућностима изградње тротоара на локацијама гдје је то могуће.