grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

У Пријевору реновирање Дома културе и оснивање ДВД

NasPrijevor23102019Пријевор ће током наредних мјесеци добити вишефункционални реновирани простор Дома културе, односно некадашње школе, док ће у другом дијелу објекта бити смјештено Добровољно ватрогасно друштво, најавио је потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић приликом јучерашњег обиласка тог насеља и околних засеока.

Према његовим ријечима, инвестирање у Пријевор износиће око педесетак хиљада еура са завршетком ових радова, а нова улагања локална управа планира и за околна села.
-Пријевор, као и остала села у нашем граду, заслужују достојан живот у 21. вијеку, а наш задатак је да им то и омогућимо, закључио је Коњевић.
Потреба за реновирањем оронуле зграде Дома културе постоји већ годинама, а са иницијативом локалне управе поклопила се жеља и воља мјештана да заједничким напорима створе боље услове за садашње житеље и њихове потомке.
Потреба за оснивањем новог добровољног ватрогасног друштва које ће свој рад базирати на подручју Пријевора, Суторине и дуж границе са Хрватском показала се више пута током протеклих година. Имајући то у виду, локална управа је одлучила да помогне оснивање Друштва, које ће допринијети бољој заштити људи и имовине у сваком насељу, селу и засеоку овог дијела града. Специјално возило којим ће располагати ДВД Пријевор биће донација мјештана Лазара и Вука Бека.

Коњевић је нагласио да ће наредних дана бити уграђена недостајућа расвјета на четири до пет локација, а за двије седмице ће почети и извођење радова на бетонирању пута до села Малта.
У плану локалне управе је и санација старог пута од Малте преко Мокрина кроз пројекте финансиране од стране ИПА фондова, како би та стаза туристички оживјела, како за госте нашег града тако и за домаће становништво.
Мјештани су уз помоћ Општине Херцег Нови  у претходном периоду асфалтирали око 1300 квадратних метара локалног пута. Рађено је на пет локација, три од путног правца Дебели бријег до села Рустово и двије локације од Русова према Пријевору. Урађено је и аутобуско стајалиште, па је сада мјештанима омогућен превоз кружном линијом.