grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Прва званична посјета Амбасадора Кине Херцег-Новом

Nas29102019Амбасадор Народне Републике Кине Њ.Е. Лиу Ђин боравио је јуче у првој званичној посјети Општини Херцег Нови. Предсједник Општине Стеван Катић и сарадници упознали су амбасадора Ђина са богатом историјом нашег града и његовим туристичким потенцијалима, подсјећајући на велике и значајне инвестиције које се реализују у Херцег-Новом.

Амбасадор Ђин је похвалио сарадњу кинеског града Хђина и Херцег-Новог, које споразум о пријатељству веже још од прошле године, уз констатацију да би тај модел повезивања локалних самоуправа требало спроводити на ширем нивоу.

Сарадња Општине Херцег-Нови и града Хђина на завидном је нивоу и добар је примјер међународне сарадње локалних управа. Потенцијал за повезивање са другим кинеским градовима који би резултирао још бројнијим доласком туриста из те азијске земље дефинитивно постоји и требало би га развијати, чуло се током јучерашње посјете амбасадора Ђина Општини Херцег-Нови.
Као позитиван примјер истакнуто је и учешће предсједника Катића на Форуму градоначелника држава Централне и Источне Европе, одржаном почетком јуна ове године. Према ријечима амбасадора Ђина, Херцег-Нови је и више него добродошао на конференцијама које ће бити одржане у Кини у наредном периоду, а које се тичу функционисања локалних самоуправа, могућности за инвестирање и валоризацију културних и туристичких потенцијала.
Учесници састанка истакли су традиционално пријатељски однос два народа, те закључили да су са све широм туристичком понудом остварене претпоставке за већи прилив кинеских туриста у Херцег-Нови.