grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Учествујте у изради Стратегије развоја Херцег Новог за период 2020. – 2027. године

HN2019Општина Херцег Нови позива све заинтересоване да се укључе у израду Стратешког плана развоја општине Херцег Нови за период од 2020. до 2027. године, имајући у виду да само цјеловити приступ и заједничко дјеловање свих актера на локалном нивоу омогућава израду и усвајање квалитетног стратешког плана, чија имплементација треба на најбољи могући начин да одговори на будуће изазове развоја града.

На сајту Општине објављена је анкета у циљу прикупљања података о појединим питањима који ће се користити приликом израде Стратешког плана развоја општине Херцег Нови у периоду до 2027. године.
Анкету можете попунити овдје: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTezZzSnX2-xrEiI1NF34R2NtloZLYqpJEdyC3vbhxTWkx3w/viewform?vc=0&c=0&w=1

 

Као најтранспарентнија локална самоуправа у Црној Гори, Општина Херцег Нови ће грађане укључити у израду овог стратешког документа, како кроз анкету, тако и кроз планиране јавне расправе. Учешће локалног становништва биће вриједна помоћ у реалном сагледавању постојећег стања, идентификацији свих ресурса и потенцијала, одређивању остваривог правца развоја града, као и у предвиђању могућих проблема са којима се суочава локална заједница.

 

Стратешки план развоја општине Херцег Нови за период од 2020. до 20207. године биће усмјерен ка савременим концептима одрживог развоја који захтијевају иновативан приступ развоја економије уз очување природних ресурса, не занемарујући основне вриједности из традиционалног и историјског контекста нашег града и Боке. Велика пажња ће бити посвећена имплементацији, мониторингу и евалуацији ове Стратегије, те накнадном ажурирању и корекцији стратешких докумената у наредном седмогодишњем периоду, ако за то буде потребе.