grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

Обнављање братских и пријатељских веза Херцег-Новог и Битоља

  • четвртак, 07 новембар 2019 14:56

nASmaKE17112019Општине Херцег-Нови и Битољ посвећене су обнављању побратимских и пријатељских веза које су успостављене још 1965. године. Са тим циљем, делегација Битоља на челу са градоначелницом Наташом Петровском присуствовала је недавном обиљежавању Дана општине Херцег-Нови, а ове недеље представници Херцег Новог су боравили у узвратној посјети.

Намјера актуелних локалних управа је јачање сарадње, имајући у виду потребу за партнерством између локалних управа у региону ради остваривања заједничких циљева, истакнуто је током сусрета челника два града. Разговарано је о могућностима за повезивање у областима туризма, културе, привреде, спорта, као и заједничког учешћа, размјене идеја и искустава када су у питању прекогранични пројекати.

Током посјете Битољу, предсједник Општине Херцег-Нови Стеван Катић, потпредсједница Скупштине општине Драгана Станишић и помоћник у Кабинету Предсједника Јадранко Томашевић положили су вијенац на споменик Револуцији народа Македоније и посјетили Српско војно гробље.