grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Почиње израда Идејног рјешења и Главног пројекта за изградњу пута на Луштици

  • понедјељак, 25 новембар 2019 16:13

lustica25112019Потписан је Уговор о изради Идејног рјешења и Главног пројекта за изградњу локалне саобраћајнице на Луштици, по којем израда документације треба да буде завршена у року од четири мјесеца. Ради се о великом кораку у правцу реализације пројекта којим ће бити ријешени дугогодишњи инфраструктурни проблеми мјештана Луштице и омогућен даљи развој овог полуострва.

Уговор су потписали Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови и Едвард Спахија, извршни директор компаније „Профил инг” д.о.о, која је на тендеру изабрана као најповољнији понуђач.

Уговором је одређено да ће Идејно рјешење и Главни пројекат бити урађени за изградњу локалне саобраћајнице на потезу од постојећег пута Росе-Крашићи до постојећег пута Бабунци-Крашићи. Вриједност овог посла је 87.120 еура.

Дефинисано је да ће Општина исплату средстава вршити на следећи начин:30% по добијању сагласности главног градског архитекте на Идејно рјешење, 40% по предаји Главног пројекта и 30% након добијања позитивног мишљења на Главни пројекат од стране вршиоца ревизије.