grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Руководство Општине обишло радове на уређењу Степеништа Данице Томашевић: Нови изглед за новске скале

  • четвртак, 26 децембар 2019 17:38

Nas26112019Завршени су бетонски радови на реконструкцији Степеништа Данице Томашевић и у току је поплочавање каменом. Радови се изводе добром динамиком и читав посао би требало да буде завршен до краја јануара.

У квалитет радова и задовољство грађана овим пројектом увјерио се данас предсједник Општине Стеван Катић који је са сарадницима обишао терен.

„Овај пројекат ће значајно промијенити изглед ове вертикалне комуникације, у коју се, како су ме информисали станари, уназад 40, 50 година ништа није улагало. Заиста је била наша обавеза да кренемо у овакве пројекте јер је Херцег Нови препознат по скалама и оне треба да буду на понос грађана“, казао је предсједник Општине Стеван Катић.

Он је изразио задовољство динамиком извођења радова, као и сарадњом са извођачем, фирмом „Ниведа“, који се и раније показао као одговоран и тачан, приликом радова на поплочавању Шеталишта од „Мимозе“ до „Галеба“, као и реконструкције Степениште Јова Дабовића.

Катић је подсјетио да је у плану и реконструкција степеништа у Улици Марка Војновића. Израда пројекта је при крају, а радови су планирани буџетом за 2020. годину.

„Ако вријеме буде послужило радови ће ићи доста брзо. Оно што је битно, ради се на начин да се не омета превише функционисање људи који користе ове доста фреквентне скале. Биће искориштено ово фино вријеме да се уради што више и могли бисмо да кажемо да ће до краја јануара бити завршено“, казао је директор Агенције за изградњу и развој Херцег Новог, Боро Лучић.

По завршетку радова, на степеништу које спаја главну градску улицу са Шеталиштем биће уграђени рукохвати и постављен урбани мобилијар.

„Када смо ушли у пројектовање прво смо разговарали са станарима, људима који их користе сваког дана. Показала се потреба да уредимо мјеста на којима може да се одмори јер је Степениште доста дугачко. Када буду завршени сви грађевински радови, услиједиће уградња рукохвата и постављање клупа, што ће грађанима засигурно одговарати, посебно онима старије доби“, објаснио је Лучић.

Реконструкција Степеништа Данице Томашевић је пројекат укупне вриједности око 80.000 еура. Планирана је у три фазе, од којих је прва завршена, а друга је у току. Прву фазу, која је вриједна око 30.000 еура финансира Туристичка организација Херцег Нови од прихода од боравишне таксе, а остале двије фазе су инвестиција Општина Херцег Нови.