grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званични интернет портал

У плану санација преко километар пута у Зеленици

NASput zelenika sasoviciПреко километар пута од Зеленике до Сасовића биће асфалтирано током наредних мјесец дана, чиме ће бити санирана дионица на чију су оронулост и неусловност мјештани више пута указивали.

Након извршених радова, рупе на том путу и мањак проширења за мимоилажење возила биће прошлост. Овај пројекат представља једну од планираних реализација инфраструктурних пројеката у насељима на територији цијеле општине, саопштено је током обиласка терена потпредсједника Општине Херцег Нови Милоша Коњевића и сарадника.

Из локалне управе наводе да је Управа јавних радова Црне Горе за ову годину обезбиједила 200 хиљада еура за санацију путне инфраструктуре у нашем граду, а овај пројекат коштаће између 60 и 70 хиљада еура. Преостала средства, уз она предвиђена буџетом Општине Херцег Нови, биће усмјерена на санацију путне инфраструктуре и у другим насељима.

Потпредсједник Коњевић истиче да локална управа за ову годину има у плану реконструкције и санације више путних дионица у градским и приградским насељима, као и у залеђу Херцег Новог. У склопу овог пројекта, биће асфалтирана и дионица од Дома пензионера до Џоровог моста, што ће коштати око 20 хиљада еура, као и пут уз пумпну станицу, након извршених канализационих радова.

„Посвећени смо пројектима унапријеђења локалне путне мреже јер они спајају више тачака које су приоритети рада локалне управе – подижу квалитета живота грађана, уљепшавају лице нашег града и доприносе вриједновању богатих потенцијала новског залеђа“, рекао је Коњевић.

Он је нагласио да херцегновска локална управа цијени разумијевање Управе јавних радова Црне Горе за потребе града, показано тиме што су средства опредијељена за Херцег Нови ове године знатно већа него прошле, када су износила око 50 хиљада еура.

Осврћући се на пројекте уређења путева у залеђу током протекле године, Коњевић је истакао радове на пробијању пута до Рујева у Зеленици и уређењу дионице пута према Врбању. Како је казао, овакви пројекти су потребни Новом, што потврђују и добре реакције мјештана који се радо укључују у иницијативе локалне управе и учествују у складу са својим могућностима.