grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Завршетак радова у околини школе и вртића на Топлој наредних дана

NasPutSkola14022020Радови на постављању нове ограде и асфалтирању пута у околини ОШ „Дашо Павичић“ и вртића „Наша радост“ биће завршени у наредних петнаестак дана, чиме ће визура овог дијела насеља Топла бити знатно измијењена и уљепшана, а ђацима школе и полазницима вртића обезбијеђен бољи и сигурнији прилаз овим васпитно-образовним установама.

Како је током теренског обиласка радова казао потпредсједник Општине Херцег Нови Милош Коњевић, компанија „Фортис-монт“ тренутно изводи радове на асфалтирању трасе од Центра за социјални рад до боћарског терена у близини Центра безбједности Херцег Нови, за шта је локална управа издвојила 30 хиљада еура.

У теренском обиласку радова са потпредсједником Општине била је и директорица „Комунално стамбеног“ предузећа Јамсина Коњевић, чији радници постављају нову заштитну ограду готово цијелом дужином новоасфалтиране дионице.

Такође, урађени су потпорни зид испред школе и стаза која води од школе до семафора, поред Центра безбједности. Радници „Комунално стамбеног“ ће наредних дана радити на додатном уређењу поменуте стазе, као и на постављању расвјете на овој веома фреквентној пјешачкој дионици.

Потпредсједник Коњевић се осврнуо и на пројекат проширења и уређења пута ка Жвињама, гдје се сад изводе радови на најкритичнијим тачкама. Додао је и да је завршена прва фаза радова на пројекту проширења дионице Крушевице-Врбањ.

-На задовољство и мјештана и гостију завршена је прва фаза радова на проширењу пута Крушевице-Врбањ. Убрзо креће и друга фаза, за коју је Агенција за изградњу и развој града урадила пројекат. Сада у плану имамо и проширење пута од Петијевића до Крушевица, казао је Коњевић и објаснио да се тренутно воде завршни преговори са власницима земље око сагласности, а све како би за годину дана тај пут био у пуној функцији.

Према најави потпредсједника Коњевића, наставља се санација и уређење спортских игралишта. Уз урађено игралиште на Топлој, уз које ће убрзо услиједити постављање трибине и просторија за одлагање спортске опреме, као и дјечијег игралишта и теретане на отвореном у насељу Гомила, следећи спортски терен за санацију је кошаркашко игралиште између Јадранске магистрале и Његошеве улице, непосредно изнад Куће Ива Андрића. О пројекту санације, вриједности радова и роковима за њихово извођење јавност ће бити благовремено обавијештена.