grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Амбасадор Маслеников: Херцег Нови центар руске културе у Црној Гори

  • понедјељак, 17 фебруар 2020 10:20

AmbRusNSLАмбасадор Руске Федерације у Црној Гори Владислав Маслеников боравио је протеклог викенда у првој званичној посјети Општини Херцег Нови, гдје је са предсједником Стеваном Катићем и сарадницима разговарао о оствареној сарадњи Херцег Новог и градова Рибинск и Санкт Петербург током претходне године, као и о потенцијалима проширења те сарадње, како на културном тако и на економском пољу.

スニーカーの検索一覧【新着順】

Амбасадор Маслеников захвалио је предсједнику Катићу на оствареним напорима да Херцег Нови постане центар руске културе у Црној Гори, а Амбасада Руске Федерације ће и убудуће пружити подршку и помоћ у повезивању два народа и руских градова са Херцег Новим.

AmbRus

Састанку је присуствовала и делегација Рибинска, са којим наш град има Споразум о сарадњи још од 2018. године. Замјеница градоначелника за социјална питања Наталија Шулдина, представник администрације и савјетник градоначелника Рибинска за међународне односе и историју Дмитриј Христенко, помоћница градоначелника Ирина Карпова, позвали су руководство нашег града да присуствују обиљежавању Дана побједе над фашизмом, 9. маја у том граду.
Такође, делегација Рибинска упутила је предсједнику Катићу и сарадницима похвале за организацију и сарадњу на пољу културе и умјетности, посебно узимајући у обзир да је та сарадња обухватила рад културних и умјетничких колектива оба града и размјену искустава. Тим поводом, представници Рибинска понудили су учешће њиховог фолклорног ансамбла „Карусел“, који у Русији имају статус „почасног колектива народне умјетности“ , на некој од манифестација које се током године одржавају у Херцег Новом.
Поред културних дешавања на овогодишњем Празнику мимозе, али и током цијеле године, предсједник Катић се осврнуо и на чињеницу да у Херцег Нови долази све више гостију, туриста и инвеститора из Русије, чиме се додатно учвршћује вишевјековна спона два народа.
Испред Општине Херцег Нови, састанку су присуствовали и шеф Кабинета предсједника Општине Драгана Станишић, Главни градски администратор Ненад Ђорђевић, савјетница предсједника Тамара Вујовић и директорица ЈУК „Херцег фест“ Гордана Поробић Крцуновић.