grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Предсједник Катић обишао радове у насељу Поди: Изванредном сарадњом локалне управе и мјесне заједнице до квалитетнијег живота

Nas19022020Предсједник Општине Херцег-Нови Стеван Катић и сарадници обишли су данас насеље Поди, гдје су са предсједником те Мјесне заједнице Јовицом Мисинезовићем обишли више локација на којима се изводе радови на изградњи тротоара и канализације и тампонирању пута.

Предсједник је задовољан интензитетом и начином извођења радова, а посебно је честитао Мисинезовићу и његовом тиму, који посвећено и одговорно раде за бољитак мјесне заједнице на чијем је челу.

-Урадило се заиста пуно, а доста тога и на иницијативу МЗ Поди. Данас смо обишли радове на завршетку изградње канализације у насељу Топови, радове на изградњи тротоара, пута према будућем дому за старе, као и радове на тампонирању дијела пута у засеоку Црмница. Видно је да се у овој мјесној заједници много тога ради, као што се ради и у осталом дијелу града. Трудимо се да имамо што је могуће више радова у свим мјесним заједницама како би имали равномјеран развој читавог града, казао је Катић непосредно након обиласка терена.

У пројекат изградње секундарне канализације на Подима Општина Херцег Нови је уложила 300 хиљада еура.

Предсједник Катић је најавио да то насеље ускоро очекује реализација капиталне инвестиције - нова јавна расвјета простираће се од кружног тока у Мељинама до куће Гудеља, како је и предвиђено пројектом за који је издата грађевинска дозвола.

Он је нагласио да ће Поди, уз све радове који се сада изводе и које ту мјесну заједницу очекују у будућности, бити доста квалитетније инфраструктурно опремљено.

Предсједник Мјесне заједнице Поди Јовица Мисинезовић је казао да је у насељу Црмница урађен пут у дужини од 140 метара, као и да се ових дана изводе радови на тампонирању око 330 метара пута. Након завршетак тих радова, услиједиће спајање са Модром плочом, чиме ће бити растерећена Устаничка улица. Уређење путева очекује се и након завршетка радова на изградњи канализације у насељу Топови.

Мисинезовић је нагласио да је за последњих нешто више од двије године уложено око 40 хиљада еура у санацију и уређење путне инфраструктуре, а међу планираним инвестицијама су изградња тротоара код школе и уређење скретања према резервоару. Он се посебно захвалио предсједнику Катићу и потпредсједнику Милошу Коњевићу на изванредној сарадњи.

Са предсједником Општине су у данашњи теренски обилазак били и шефица Кабинета предсједника Драгана Станишић и директорица Комунално-стамбеног предузећа Јасмина Коњевић.