grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Челници Општине у посјети МЗ Мељине: У току тендер за изградњу расвјете Мељине-Поди, ускоро и за регулацију потока Немила

NAs13032020aaaНа територији Мељина биће у току ове године реализована два значајна пројекта унапријеђења комуналне инфраструктуре вриједна преко 400.000 еура – изградња расвјете до Пода и регулација дијела потока Немила код кружног тока, најавио је данас предсједник Општине Стеван Катић током обиласка ове мјесне заједнице.

sneakers

Катић и сарадници су током обиласка Мељина разговарали са мјештанима и члановима Савјета Мјесне заједнице о приоритетима у циљу даљег уређења овог дијела града. Одржан је састанак у просторијама Мјесне заједнице којем су присуствовали и представници менаџмента хотела и марине Лазуре. Учесници су се сагласили да је интерес даљи развој Мељина као атрактивног туристичког мјеста и заједнице угодне за живот.

Говорећи о кључним пројектима у наредном периоду, Предсједник Општине је информисао да је у току тендер за избор извођача радова на постављању расвјете у дужини од четири километра уз магистрални пут од Мељина до Пода расписан је ове недеље. Ради се о пројекту вриједном око 270.000 еура.

Осим тога, завршен је пројекат уређења дијела потока Немила у зони кружног тока вриједан око 160.000 еура. Очекује се да тендер за избор извођача буде расписан током наредне седмице. Реализацијом овог пројекта биће ријешен вишегодишњи проблем плављења саобраћајнице током периода обилних падавина.

“Изразили смо задовољство оним што је у претходном периоду урађено и поставили нове планове за ову и наредну годину. Мељине се развија изванредном динамиком. У овој мјесној заједници је отворен велики број хотела, које треба да прати побољшање инфраструктура, па Општина Херцег Нови у сарадњи са Мјесном заједницом наставља да ради у том правцу”, истакао је Катић.

Obilazak MZ Meljine 13032020Поред поменутих улагања, у наредном периоду планира се и изградња дјечијег игралишта. Како је казао предсједник Мјесне заједнице Драган Андрић, предложене су двије локације и локална управа ће одредити која је погоднија, након чега се може кренути у израду идејног рјешења. Он је истакао да ће у реализацији овог пројекта мјештани и локална управа имати подршку компаније Лазуре.

Такође, Мјесна заједница има намјеру да у сусрет овој туристичкој сезони валоризује земљиште некадашњег ауто-кампа.

Са Општином је договорено да се изврши пренамјена простора на којем је предвиђена изградња шаховске академије и да се до привођења ове локације главној намјени планом привремених објеката ту предвиди ауто камп. На тај начин бисмо имали могућност да приходујемо средства која бисмо искористили за даље улагање у инфраструктуру, објаснио је Андрић.

Поред поменутих пројеката, представници Општине су чланове Савјета Мјесне заједнице упознали са активностима које локална управа преузима у циљу коначног закључења пројекта изградње канализационог колектора и постројења за третман отпадних вода.

Тема разговора били су и други, бројни пројекти који се тичу, између осталог, уређења плажа, изградње тротара, регулисања атмосферских вода. Закључено је да ће бити настављена стална, добра сарадња локалне управе са мјесном заједницом, која представља одличан канал комуникације када су у питању потребе и предлози мјештана за унапријеђење квалитета живота у заједници.