grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Честитке поводом 60 година Основне школе “Дашо Павичић“

2Управи Основне школе „Дашо Павичић“, свим запосленима, наставницима и ученицима, честитке поводом јубилеја, 60 година од оснивања,  су у име Општине Херцег Нови упутили предсједник Општине Стеван Катић и потпредсједник Милош Коњевић.

„Иако ове године нисмо у могућности да се окупимо и прославимо овај важан датим, у своје лично и име Општине Херцег Нови желим да честитам шест деценија преданог, посвећеног рада.
О значају Основне школе „Дашо Павичић“ за образовање и васпитање бројних нараштаја новске дјеце најбоље говоре успјеси ученика. Многи који су сједали у клупама здања на Топлој касније су постали цијењени чланови друштва и с поносом широм свијета проносили име свог града.
Данас, 60 година од оснивања, Школа са истим жаром води путем знања нове генерације наших најмлаћих суграђана.
Задовољство нам је што као локална управа можемо да помогнемо рад Школе и наставићемо то да радимо и убудуће. Изградња спортског терена, санација потпорног зида, уређење простора око школе, нови специјализовани кабинет – то су само неки од пројеката које смо реализовали захваљујући партнерском односу.
Поштујући традицију, а свјесна значаја који Школа има за успјешну будућност наше заједнице, Општина ће наставити да на различите начине подржава и помаже ваш рад -  од улагања у сам објекат, до куповине уџбеника, спонзорисања ђачког превоза, одлазака на такмичења.
Увјерени смо да ће се Основна школа „Дашо Павичић“ и у годинама које долазе истицати по квалитету, резултатима и  иницијативности.
Нека ваша Школа остане кућа знања, из које ће многи стасати и у живот и свијет понијети позитивне људске вриједности“, стоји у честитки предсједника Катића.
„Током шест деценија рада Школа је оправдала име које носи - била је јунак у својој заједници када је у питању образовање младих нараштаја, чување културе и традиције, промоција правих вриједности.
Многи некадашњи ђаци ове школе данас на најбољи начин представљају свој Херцег Нови, у свим областима друштвеног живота.
Као установа коју похађа највећи број новских основаца, Основна школа „Дашо Павичић“ представља незаобилазно важан дио наше заједнице и радује нас сарадња коју смо остварили.  
Сигурни смо да ће и у будућности локална управа у вашој Школи имати поузданог партнера, са којим ћемо заједно радити на унапријеђењу услова за рад и боравак ђака и наставног особља“, истакао је у својој поруци потпредсједник Општине Милош Коњевић.