grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Предсједник Катић донирао мјесечну зараду Црвеном крсту Херцег Нови

00ldpredsИзазови борбе са пандемијом корона вируса тешки су и несвакидашњи, како за појединца, тако и за грађанство као колектив, а на првој линији фронта, уз медицинско особље су хуманитарни радници – волонтери општинске организације Црвеног крста Херцег Нови.

У знак захвалности и личног доприноса, предсједник Општине Стеван Катић донирао је своју мјесечну зараду Црвеном крсту, уз поруку волонтерима да је одрицање за потребе социјално угрожених, старих и немоћних, у времену пандемије чин хуманости на којем сви требамо бити захвални.
У посјети волонтерима данас су биле и потпредсједница Данијела Ђуровић и савјетница предсједника Тамара Вујовић, које су указале на велики значај волонтерског тима и општинске организације Црвеног крста као центра за хуманитарни рад. Добра комуникација, предан рад и ентузијазам, квалитетне су претпоставке успјешне сарадње локалне самоуправе и организације која брине о егзистенцијално угоженом дијелу становништва, поручено је током разговора са волонтерима и представницама Црвеног крста Херцег Нови, Миром Крсмановић и Милицом Ковачевић.
Предсједник Катић поручио је да је задовољан организацијом рада и ефикасношћу Црвеног крста у нашем граду.
-Откад је почела пандемија, сви су били на висини задатка. Они су помагали старима и болеснима, социјално угроженима, подијељено је више стотина пакета помоћи, хране, љекова и намирница, а велику и несебичну помоћ пружили су и током трајања карантина у Игалу. Урадили су значајне ствари за које смо им сви дужни рећи велико хвала, поручио је предсједник Катић.
Донација мјесечне зараде представља скроман допринос активностима организације Црвеног крста Херцег Нови, казао је предсједник Општине и додао да је сигуран да ће бити употребљена на прави начин.
Према ријечима програмске кооринаторке Црвеног крста Црне Горе, Милене Шћекић, општинске организације широм земље у овом тренутку имају блиску сарадњу и висок степен разумијевања и подршке локалних власти. Са Општином Херцег Нови је тај однос на заиста завидном нивоу, која је своје ресурсе ставила на располагање Црвеном крсту, додала је Шћекић.
Секретарка општинске организације Херцег Нови Мира Крсмановић истакла је да се готово два мјесеца воде интензивне активности са волонтерима и Општином Херцег Нови, која је почетком пандемије помогла донацијом средстава за набавку основних животних намирница. Нагласила је и да су до сада помогли преко 650 породица, а донације су стигле и од Туристичке организације Херцег Нови, туристичких агенција и предузетника.