grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Честитка поводом Међународног празника рада

KaticSСвим грађанима честитам Међународни празник рада, у име Општине Херцег Нови и своје лично име.
Пандемија коронавируса, поред борбе за здравље и животе, изискује од нас озбиљне напоре у превазилажењу социјалних и економских изазова.

Невидљиви непријатељ је током протеклог периода условио привремени престанак обављања бројних дјелатности, због чега велики број наших суграђана није имао начин да заради плату. Из тог разлога, Општина Херцег Нови је предложила сет мјера подршке и олакшица за грађане и привреду, у жељи да помогне остваривање услова за достојанствен рад и живот.
Неочекиване околности које су погодиле цијели свијет, посебно се одражавају на земље у којима је туризам главна стратешка привредна грана и генератор друштвено-економског раста кроз стварање нових радних мјеста, а међу којима је и Црна Гора. Криза изазвана корона вирусом показала је да у нашој земљи и даље траје борба за остваривање права радника, правичну накнаду, поштовање радног времена.
На дан када славимо оне који својим радом граде наше друштво и цијели свијет, желим да посебно подсјетим на оне раднике који су жртве лоше спроведених приватизација од стране државе, те изразим наду да ће они побиједити у борби за остварење својих права.
У наредном периоду сви морамо задржати дисциплину и одлучност, да бисмо у потпуности зауставили ширење корона вируса. Важно је да доносиоци одлука на државном и локалном нивоу покажу посебну флексибилност, солидарност и стручност како би грађанима и привреди олакшали опоравак, осигурали наставак економског раста, отварање нових радних мјеста, повећање зарада и реализацију значајних пројеката.
Убијеђен да без задовољних радника нема успјешног друштва, вјерујем да ће ускоро и у нашој држави бити остварена потпуна владавина права и да ће сви запослени имати загарантовано остварење радних права, једнако као и колеге из Европске уније.
Желим вам срећу у даљем раду и честитам Први мај.

Предсједник Општине                        
     Стеван Катић