grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

На Топлој урађено више него у последњих 30 година

ToplaNSLУлица Пут партизанских мајки, уз ОШ „Дашо Павичић“ и вртић ЈПУ „Наша радост“, обиљежена је претходног викенда новим паркинг мјестима која неће бити под режимом наплате.

Локална управа и предузеће „Паркинг сервис“ на овај начин желе утицати на смањење гужви које се стварају у тој улици, посебно када раде школа и вртић.
Компанија „Fortis-mоnt“ асфалтирала је улицу на потезу од Центра за социјални рад до боћарског терена у близини Центра безбједности, за шта је локална управа издвојила 30 хиљада еура. Током претходног периода радници предузећа „Комунално стамбено“ су поставили нову заштитну ограду дужином новоасфалтиране дионице, изграђен је потпорни зид испред школе и уређена стаза која води од школе до семафора.
Уз ове инвестиције, у насељу Топла је изграђен нови спортски терен вриједан око 40 хиљада еура, који већ свакодневно користи велики број грађана свих генерација. Такође, адаптиран је тротоар од „Новљанке“, тачније раскрснице Његошеве и Улице Мића Вавића, па до паркинга насеља Топла И. Реализацијом ове инвестиције од преко 20 хиљада еура, град је добио сигурнију пјешачку комуникацију, доступну свим корисницима простора, укључујући и лица са смањеном покретљивошћу.
Према ријечима потпредсједника Општине Херцег Нови, Милоша Коњевића, на Топлој није било већих инфраструктурних пројеката преко 30 година, као ни у многим другим насељима. Локална управа је то препознала и у сарадњи са грађанима извела бројне радове који су уљепшали живот у свим дијеловима града. У наредном периоду ће бити настављена интензивна обнова путне инфраструктуре, као и покренути многи други пројекти који ће посредно утицати на подизање квалитета живота свих грађана Херцег Новог, поручио је Коњевић.