grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Санација путева који спајају села: Од Суторине до Мокрина 7, умјесто 22 километра

radovi u toku jun NSLНаставља се санација и повезивање пута који ће у коначном спојити Суторину са Мокринама, а грађанима омогућити да између та два дијела града стижу много брже, јер ће умјесто садашњих 22 морати да пређу само седам километара.

sneakers

Тренутно је у току друга фаза радова на бетонирању дионице пута у Мојдежу, на потезу од цркве Светог Спаса до скретања за Тијесни кланац. У првој фази, која је завршена прије неколико мјесеци, санирана је траса од цркве до испод Дома. Осим тога, у наредних петнаестак дана кренуће и радови на потезу од Жукове главице до Мркајића. 

“Радовима на санацији пута у Мојдежу омогућићемо мјештанима бољу, лакшу и безбједнију комуникацију. Осим тога, ријеч је о дионицама колског пута који ће бити значајан за цијелу околину, јер се њиме повезују Суторина и Мокрине. Када пут кроз села буде спојен троструко ћемо приближити ова два дијела града, јер ће растојање од мотела у Суторини до школе на Мокринама бити око 7 километара, а сада је око 22 километра”, каже потпредсједник Општине Милош Коњевић.
Коњевић најављује да ће у наредном периоду бити тампониран пут који повезује села Лазаревићи и Поробићи. Он напомиње да је раније, у сарадњи мјештана и локалне управе, саниран пут од села Лазаревићи до цркве Лазарица, а нада се да ће у наредној години, по фазама комплетан тај пут бити бетониран. Такође, прошле године је завршено и асфалтирање пута кроз Тијесни кланац. Како истиче, у плану је санација једне дионице на потезу Сушћепан-Ратишевина, до новог пута, као и асфалтирање дијела на којем је санирано клизиште.
Подсјећамо, поменуте санације путева договорене су током прошлогодишње посјете потпредсједника Коњевића овом дијелу општине и убрзо након тога ушло се у планирање и реализацију пројеката. Радове финансира Општина Херцег Нови, у сарадњи са Мјесном заједницом, а уз подршку мјештана.
“Санацијом и изградњом путева спајамо села и доприносимо унапријеђењу квалитета живота у њима. Ради се о трасама у залеђу Херцег Новог у које се деценијама није улагало, а значајне су за велики број мјештана. Подршка коју добијамо од грађана најбоља је потврда да се ради о пројектима од изузетног значај, који су први предуслов за оживљавање новских села”, закључује Коњевић.