grbHNnew
Oпштина Херцег-Нови
Званична интернет презентација

Општина Херцег-Нови и НВО ”Наша акција” заједно у пројекту: Јачање свијести о управљању отпадом и укључивање младих

PobKat15062020Општина Херцег-Нови и невладина организација “Наша акција“ од данас и званично сарађују на пројекту “YOUth Drive – Програм за јачање свијести о правилном управљању отпадом и оснаживање доносилаца одлука за предузимање акција”.

sneakers

Споразум о сарадњи потписали су предсједник Општине Стеван Катић и водитељица пројекта Патриција Побрић, који су тим поводом разговарали о активностима на самом пројекту и бенефитима које доноси партнерство локалне управе и невладиног сектора.

Херцег Нови ће захваљујући овом пројекту добити осам контејнера и сабирне канте за електронски отпад, које ће бити уручене предузећу “Чистоћа”. Осим тога, биће организоване едукативне активности за младе.

Састанку су, поред Катића и Побрић, присуствовали потпредсједница Општине Данијела Ђуровић, шефица Канцеларије за међународну сарадњу Симонида Кордић и директор предузећа ”Чистоћа” Владимир Арсић.

Присутни су изразили задовољство успостављеним партнерством, које је засновано на заједничким циљевима у области екологије, јачања активизма и волонтеризма младих.

Sast15052020“Општина Херцег Нови је препозната као поуздан партнер, обзиром да имамо велики број пројеката који се финансирају из ИПА фондова”, казао је Катић. Он је оцијенио да се ради о значајном пројекту за наш град и захвалио се невладиној организацији “Наша акција” што је иницирала сарадњу.

“Циљ је оснаживање локалне заједнице на тему правилног одлагања отпада и подршка локалној заједници у побољшању одлагања отпада”, истакла је Побрић након састанка.

Споразумом је дефинисано да ће Општина Херцег Нови учествовати у пројектним активностима у току ове и наредне године, које доприносе развоју друштвене заједнице и јачању свијести грађана, прије свега младих, о важности правилног управљања отпадом.

Пројекат “YOUth Drive” чији носилац је НВО “Наша акција” већим дијелом је суфинансиран од стране Европске комисије, а одобрен је по позиву “EuropeAid” у оквиру Програма прекограничне сарадње Босна и Херцеговина – Црна Гора. Пројекат се реализује у три града Боке – Херцег Новом, Котору и Тивту, као и општинама Груде, Љубушки, Посушје и Широки Бријег у Босни и Херцеговини. Укупна вриједност пројекта је 279.200 еура.